Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 16

Iš Maltos į Lietuvą perkelti keturi Eritrėjos pabėgėliai

Į Lietuvą šią savaitę iš Maltos perkelti keturi Eritrėjos piliečiai, kurie kreipėsi dėl politinio prieglobsčio suteikimo, BNS patvirtino Vidaus reikalų ministerija.
Pabėgėlių priėmimo centras Rukloje
Pabėgėlių priėmimo centras Rukloje / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Prieglobsčio prašytojams iš Maltos nuspręsta suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje ir išduoti leidimus nuolat gyventi Europos Bendrijoje.

„2012 metų gruodžio 12 dieną keturi prieglobsčio prašytojai (Eritrėjos piliečiai) iš Maltos Respublikos buvo perkelti į Lietuvą“, – BNS informavo Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos departamentas.

Šiuo metu visi perkelti asmenys apgyvendinti Rukloje, Pabėgėlių priėmimo centre. Šioje įstaigoje bus įgyvendinama perkeltų prieglobstį gavusių užsieniečių socialinė integracija.

Pabėgėliai į Lietuvą atvyksta pagal Europos pabėgėlių fondo finansuojamą EUREMA II projektą, prie kurio Lietuva prisijungė 2011 metais. Iš viso projekte dalyvauja aštuonios Europos Sąjungos valstybės narės, tarp kurių be Lietuvos ir Maltos yra Bulgarija, Rumunija, Vengrija, Lenkija, Slovakija ir Portugalija.

Nuo 2005 metų Malta į kitas ES nares pagal išsiuntė daugiau kaip 1,8 tūkst. prieglobsčio prašytojų.

Lietuva 2007 metais taip pat priėmė šešis Maltos pabėgėlius.

Gegužės mėnesį nuo pabėgėlių kenčiančios Maltos prezidentas George'as Abela lankydamasis Lietuvoje prašė daugiau pagalbos iš Europos šalių priimant pabėgėlius, kurių Maltoje tuo metu buvo daugiau nei 5 tūkstančiai.

Dėl neramumų Šiaurės Afrikoje daugiausia imigrantų Maltą pasiekia iš Libijos, Somalio ir Eritrėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius