Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 21

Iš Masčio ežero pakrantės tvarkymo bandęs pasipelnyti valdininkas atsipirko bauda

Prokurorai nustatė, kad Telšių rajono vadininkas bei verslininkas bandė pasipelnyti iš Masčio ežero pakrantės tvarkymo darbų. Kadangi ir valdininkas, ir verslininkas kaltę pripažino, prokurororas jiems pasiūlė skirti tik baudas. Teismas skyrė jiems sumokėti po 1 300 litų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.
Telšiai
Telšiai / „Kalvotosios Žemaitijos“ nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Telšių rajono savivaldybės administracijai įgyvendinant Europos Sąjungos fondų remiamo projekto „Apleistų ir užterštų Telšių miesto teritorijų prie Masčio ežero regeneravimo ir tvarkymo darbų“ III etapą (1 eilės), atliekant statybos darbus, buvo galimai klastojami dokumentai ir naudojamos techninio projekto reikalavimų neatitinkančios, kitų išmatavimų ir mažesnės vertės medžiagos.

Telšių rajono savivaldybė rangovui sumokėjo pagal sutartį numatytą, tačiau realiai atliktų darbų vertės neatitinkančią, daugiau nei 37 tūkstančiais litų didesnę sumą. Projekto vertė – daugiau kaip 2,2 mln. litų.

Minėto objekto statybos darbų techninę priežiūrą vykdęs ir projekto įgyvendinimą privalėjęs kontroliuoti tuo metu Telšių rajono savivaldybės statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoju dirbęs P. D. yra kaltinamas netinkamu savo pareigų atlikimu, nes statybos užbaigimo komisijai pateikus suklastotus dokumentus dėl techninio projekto pakeitimo ir darbus atlikus mažesnės vertės medžiagomis, Telšių rajono savivaldybė rangovui sumokėjo pagal sutartį numatytą, tačiau realiai atliktų darbų vertės neatitinkančią, daugiau nei 37 tūkstančiais litų didesnę sumą. Projekto vertė – daugiau kaip 2,2 mln. litų.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimai dėl dokumentų klastojimo taip pat buvo pareikšti pagal autorinę sutartį dirbusiam architektui A. D. ir darbus vykdžiusios statybų bendrovės statybos darbų vadovui J. V., tačiau jiems pripažinus savo kaltę, Šiaulių apylinkės teismas jau priėmė nutartis šiuos asmenis atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vieneriems metams ir skyrė jiems baudžiamojo poveikio priemones – sumokėti 1 300 litų dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius