Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 02

Iš misijos Afganistane atšaukti ir iš kariuomenės bus atleisti trys kariai, kurie tarnyboje užklupti neblaivūs

Trys Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupėje (PAG) tarnavę Lietuvos kariai atšaukti iš tarnybos ir grąžinti į Lietuvą dėl padarytų drausmės pažeidimų.
Lietuvos karys Afganistane bendrauja su vietos gyventoja
Lietuvos karys Afganistane / JAV KOP seržantės Lauros K. Smith/ISAF nuotr.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai, sausio 30 dienos vakare kapitonas A.A., vyresnysis leitenantas P.B. ir vyresnysis leitenantas A.B. tarnybos tarptautinėje operacijoje Afganistane metu buvo neblaivūs. Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės vadovybė dėl šio įvykio vasario mėnesį atliko tarnybinį patikrinimą. Patvirtinta, kad kariai padarė šiurkštų drausmės pažeidimą.

Lietuvos kariuomenės drausmės statutas už buvimą tarnybos metu apsvaigus nuo alkoholio profesinės karo tarnybos kariui numato drausminę nuobaudą – kario atleidimą iš profesinės karo tarnybos.

Lietuvos kariuomenės vadas susipažino su tyrimo medžiaga ir pritarė siūlymui už šiurkštų drausmės pažeidimą atleisti visus tris karius iš profesinės karo tarnybos.

„Deja, bet turime atsisveikinti su jaunais, profesionaliais ir gerai vadų vertintais karininkais. Tačiau alkoholio vartojimo tarnybos metu Lietuvos kariuomenėje netoleruosime. Tarnybos tarptautinėje operacijoje metu karys turi būti budrus 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę, todėl nepateisinu tokių poelgių", – sakė kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius.

Kariai šiuo metu yra jau Lietuvoje, nuo pareigų tarptautinėje operacijoje jie nušalinti, kol bus priimtas sprendimas dėl atleidimo iš profesinės karo tarnybos.

Visi trys kariai prieš misiją Afganistane tarnavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-ojoje rinktinėje. Į nušalintų iš tarnybos karių vietas PAG išsiųsti kiti karininkai, jie šiuo metu atlieka jų pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius