Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

Iš Neringos savivaldybės puslapio pasklido virusai

Penktadienį nuo pat ryto apsilankiusius Neringos savivaldybės tinklalapyje atakavo virusai. Lankytojus šokiravo atsirandanti lentelė, kurioje siūlomos sekso pažintys Klaipėdoje.
Toks užrašas pasitikdavo lankytojus, užsukusius į Neringos savivaldybės tinklalapį.
Toks užrašas pasitikdavo lankytojus, užsukusius į Neringos savivaldybės tinklalapį. / 15min.lt nuotr.

Virusai kurorto savivaldybės internetinėje erdvėje siautėjo gerą pusdienį. Užsukus į šį tinklalapį, atsidarydavo langas, kuriame siūloma susirasti vienišą seksualų bičiulį Klaipėdoje. Be to, į kompiuterius plūdo įvairūs kibernetiniai kenkėjai.

Pasak Neringos savivaldybės spaudos atstovės Sandros Vaišvilaitės, iš pradžių jokių sutrikimų nepastebėta, tačiau kiek vėliau ir į pačios specialistės kompiuterį ėmė brautis nepageidaujami virusai.

Po pietų  savivaldybės internetinis puslapis jau funkcionavo normaliai. Pakalbinta vilniečių IT bendrovės „Idamas“, kuruojančios tinklalapio veiklą, atstovė atsisakė situaciją komentuoti telefonu. Ji tikino, kad įmonė tiria šį incidentą ir rezultatus pateiks atsakingiems savivaldybės darbuotojams.

Anot S.Vaišvilaitės, įmonė yra įpareigota artimiausiu metu pateikti išsamią ataskaitą apie tai, dėl kokių priežasčių buvo sutrikęs tinklalapio funkcionavimas. 

Praėjusį šeštadienį programišių atakų neišvengė ir viena iš didžiausių mobiliojo ryšio tiekėjų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius