Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 26

Iš pirmų lūpų: koks buvo Kazimiros Prunskienės 70-metis Maskvos reabilitacijos centre

70-asis pirmosios po Nepriklausomybės atkūrimo premjerės Kazimiros Prunskienės gimtadienis šį antradienį nepriminė puotos. Tačiau namiškiai stengėsi sukurti jaukią atmosferą. „Džiugu matyti, kaip ji stiprėja“, – sakė politikės brolis Rimantas Stankevičius.
K.Prunskienė rugpjūčio mėnesį sodyboje Švenčionių rajone.
K.Prunskienė rugpjūčio mėnesį sodyboje Švenčionių rajone. / Asmeninio archyvo nuotr.

Šeima su Kazimira Prunskiene nuolat bendrauja internetu. „Bet kai pats pamatai žmogų ir lygini su tuo, kas buvo prieš išvykstant, maloniai nuteikia, kad tie mėnesiai reabilitacijos centre nepraėjo veltui. Intensyvus darbas, kaip tvirtino nuolat šalia esanti dukra Rasa, nuo septintos ryto iki aštuntos vakaro net be pogulio dieną duoda rezultatus“, – sakė R.Stankevičius „Respublikai“.

Pasak jo, Kazimira Prunskienė  nėra prikaustyta prie lovos kaip anksčiau, vaikšto pasiremdama spirtuku, apeina koridoriumi keletą ratų, bando lipti laipteliais. Į gryną orą išeiti negali, bet ten geros sąlygos, patalpa yra įrengta stadiono principu, kur žmonės mankštinasi kiekvienas pagal savo galimybes. Ji tvirčiau jaučiasi suvokimo prasme, bendrauja adekvačiai, tik ne viską gali išreikšti žodžiais. Politikės vaikai reabilitaciją dar pratęsė mėnesiui.

Skambėjo dainos

Šeštadienį vykdamas pas seserį brolis jai gabeno užrašų knygutę su visų pažįstamų linkėjimais ir labai brangų muzikos įrašą.

„Savo archyve radau vieną dainą, kur rusų bardas dainuoja „Kazimira, Kazimira, začem sojuz ty razrušila“. (Kazimiera, Kazimiera, kam tu sąjungą sugriovei – rus.). Aš nuvežiau jai tą kompaktinį diską, mes maloniai pasiklausėme. Sudainavome: „Pakelkime taurę linksmybių“. Ir pakėlėme taures“, – džiaugėsi politikės brolis Rimantas Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius