Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 19

Iš Rotušės aikštės guis keturračius

Sulaukusi centre gyvenančių kauniečių skundų, miesto valdžia sieks uždrausti keturračių motociklų vairuotojams įvažiuoti į Rotušės aikštę bei jos prieigas.
Didžiulį triukšmą skleidžiantys ir pavojų pėstiesiems keliantys keturračiai motociklai perpildė greta Rotušės gyvenančių kauniečių kantrybės taurę.
Didžiulį triukšmą skleidžiantys ir pavojų pėstiesiems keliantys keturračiai motociklai perpildė greta Rotušės gyvenančių kauniečių kantrybės taurę. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Miesto mero Andriaus Kupčinsko siūlymu šis klausimas turėtų būti įtrauktas į artimiausio Eismo saugumo komisijos posėdžio darbotvarkę. „Savivaldybė sulaukia kauniečių skundų, kad jaunimas pamėgo keturračiais važinėti Rotušės aikštėje. Jie tai dažniausiai daro vakarais, keldami nemažą triukšmą ir pavojų pėstiesiems. Manau, kad tai rimta problema. Nesiekiame užkirsti kelio žmonių pomėgiui leisti laisvalaikį važinėjantis keturračiais, tačiau turime užtikrinti ir miestiečių saugumą mieste“, – oficialiai išplatintame pranešime cituojamas A.Kupčinskas.

Eismo saugumo komisijai nutarus pritarti šiam pasiūlymui, Rotušės aikštės prieigose būtų pastatyti keturračių motociklų eismą draudžiantys ženklai.

„Jeigu komisija priims atitinkamą nutarimą, mes turėsime užtikrinti, kad jo būtų laikomasi, – lakoniškai valdžios planus komentavo Kauno policijos Patrulių rinktinės vadas Remigijus Balandis. – Pagal statistiką tarp visų mieste užfiksuojamų pažeidimų, padarytų keturračių vairuotojų, pasitaiko, tačiau jie nesudaro didžiosios dalies. Aišku, galbūt taip yra todėl, kad šių transporto priemonių mieste dar nėra labai daug. Aš manau, kad tai nėra miestui skirta transporto priemonė. Beje, pasitaiko, jog jaunimas su keturračiais mėgsta pasivažinėti po parkus ir juose išdrasko veją, pridaro kitų nuostolių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius