-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Iš senosios arenos beliko tik pamatai

Artėjant Europos krepšinio čempionatui vis didesnį galvos skausmą kėlęs klausimas, ką daryti su senąja sporto arena, esančia šalia statomos daugiafunkcės arenos, regis, pagaliau išspręstas – apgriuvęs pastatas beveik sulygintas su žeme.
Šalia statomos arenos riogsoję griuvėsiai jau beveik sulyginti su žeme.
Šalia statomos arenos riogsoję griuvėsiai jau beveik sulyginti su žeme. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Pamatai

Dar vasarą, kalbėdamas apie piktžaizdę šalia naujosios arenos – senąjį, sovietmečiu pradėtos statyti ir nebaigtos sporto arenos pastatą – Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ne kartą juokais užsiminė griuvėsius ketinąs papuošti gražiu drabužiu – apdengti reklamos tentais. Nugriauti vaizdą darkantį pastatą primygtinai prašė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

Senoji arena iki pernai rudens priklausė vienai iš „VP Market“ grupės įmonių. Sklypą, kuriame stovėjo griuvėsiai, įmonė nuomojosi iš valstybės, tad savivaldybė esą negalėjo nurodyti pastato savininkui jo nugriauti. Tačiau vėliau griuvėsius kartu su nuomos teise į valstybinę žemę bendrovė perleido įmonei NMN, užsiimančiai nekilnojamuoju turtu.

Likimas neaiškus

Pastarosiomis dienomis statybvietėje intensyviai dirbo ekskavatorius – buvo ardomi pastato griuvėsiai. Šią savaitę iš viso statinio liko tik viena kolona, o sklype atsirado skelbimas „Parduodama“.

Tačiau susisiekus su pastato savininku, bendrovės NMN direktoriumi Aurimu Martinkėnu, šis buvo itin nekalbus. Paklaustas apie ketinimus parduoti griuvėsius, A.Martinkėnas atsakė lakoniškai: „Šiuo metu projekto Klaipėdoje, Baltijos pr. 26, plėtojimas yra sustabdytas. Pagrindinė priežastis – pasauliinė ekonomikos krizė. Kol kas sunku prognozuoti, kada projektas bus atnaujintas.“ Bendrovės vadovas patvirtino, kad žemės sklypą vis dar nuomojasi iš valstybės.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė teigė, kad sklypas tebepriklauso valstybei, esą joks pardavimo sandoris nebuvo įteisintas. „Teisiškai pagal Civilinį kodeksą naujieji šeimininkai gali parduoti pastatus ar griuvėsius su teise į žemės sklypo nuomą“, – paaiškino specialistė.

A.Martinkėnas nenorėjo atskleisti planų, kokiu tikslu ketinama parduoti likusius pamatus. „Svarstomos visos galimybės“, – mįslingai kalbėjo bendrovės NMN direktorius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius