Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 29

Iš „tvarkiečių“ pasitraukęs R.Paksas rinkimuose dalyvaus su nauju judėjimu

Iš įkurtos partijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukęs europarlamentaras Rolandas Paksas sako dabar pradedantis naują etapą – sveikai patriotinių lietuviškų jėgų būrimą. Jo buriamas visuomeninis judėjimas ketina dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.   
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ateina laikas atversti naują puslapį ir žengti švariu, baltu paviršiumi. (...) Tai yra naujas etapas eiti į priekį“, – šeštadienį BNS sakė buvęs parlamentinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas politikas.

Pasak jo, dabartinis etapas – „sveikai patriotinių lietuviškų jėgų subūrimas į vieną krūvą“.

R.Paksas informavo, kad jo kuriamas naujas visuomeninis judėjimas „Šaukiu aš tautą“ yra įregistruotas, netrukus šalies regionuose bus pradėtos steigti jo atstovybės ir filialai.

Jis pabrėžė, kad judėjimas dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose.

„Kelsime žmones į Europos Parlamentą, kurie pasisako (...) už valstybę su savo kalba, tradicijomis, papročiais, piniginiu vienetu, teritorija. Ir tie žmonės, kurie nori ir mato galimybę, tai jie bus ir palaikomi, ir keliami, remiami, ar tai būtų vieni ar kiti rinkimai, ar švietimas, ar informacijos perteikimas, kad nebūtų vienos nuomonės transliavimas“, – teigė R.Paksas.

Anot jo, judėjimo steigėjai yra parlamentaras advokatas Rimas Andrikis, istorikas Algimantas Liekis, signataras Algimantas Norvilas, „Tvarkos ir teisingumo“ valdybos narys Dobilas Sinkevičius, buvęs Valdo Adamkaus prezidento rinkimų kampanijos štabo vadovas, dabar „tvarkietis“ Vidmantas Staniulis. Taip pat prisidėjo buvę parlamentarai Henrikas Žukauskas, Jonas Lionginas bei eksministras Eugenijus Maldeikis.

R.Paksas tvirtino sieksiąs, kad Lietuva atsistotų į vieną gretą tokių Europos Sąjungos valstybių, kurios pasisako už nacionalinį savitumą.

„Vadinu tai didžiausiu savo uždaviniu“, – BNS tvirtino R.Paksas.

Politikas iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešė pasitraukiantis dar neprasidėjus šeštadienį Klaipėdoje vykstančiam partijos kongresui. Čia perrinkimo siekia partijos pirmininkas parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.

Anksčiau R.Paksas taip pat svarstė galimybę varžytis dėl partijos pirmininko posto, bet šeštadienį į kongresą neatvyko.

„Per feisbuką yra didesnės galimybės pasiekti daugiau partiečių“, – BNS sakė R.Paksas, paklaustas, kodėl nenuvyko į Klaipėdoje vykstantį kongresą.

Jis sukritikavo „tvarkiečių“ sąjungai Seime su valdančiaisiais. R.Paksas tai pavadino „patogesniu keliu partijos vadovams“.

Iš partijos pirmininkų R.Paksas pasitraukė 2016 metais po Seimo rinkimų, jo vietą tuomet užėmė Remigijus Žemaitaitis.

Liberalų demokratų partiją R.Paksas su bendražygiais įkūrė 2002 metais, vėliau ji pakeitė pavadinimą į „Tvarka ir teisingumas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius