Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 17

Iš Vilniaus išlydėta „Misija Sibiras 2014“ ekspedicija

Iš Vilniaus geležinkelio stoties ketvirtadienio popietę į „Misiją Sibiras 2014“ išlydėti 16 jaunuolių, kurie Rusijos Krasnojarsko krašte tvarkys lietuvių tremtinių kapines ir susitiks su likusia lietuvių bendruomene.
„Misija Sibiras“ išlydėtuvės
„Misija Sibiras“ išlydėtuvės / „Misija Sibiras '14“ nuotr.
Ekspediciją išlydėjo buvęs valstybės vadovas Vytautas Landsbergis, užsienio reikalų ir kultūros ministrai, misijos dalyvių artimieji.

„Apima dvigubas jausmas – iš vienos pusės labai džiaugiuosi, kad yra toks pilietiškas jaunimas. Pilietiškumas šiandien – didžiulė vertybė, o čia net konkursas vyksta. Iš kitos pusės jaučiu truputį nerimo tarptautiniame kontekste ir požiurio į mūsų valstybę kontekste – tai ką daro šiandien Rusijos žiniasklaida“, – BNS renginyje sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

„Sibire yra mūsų istorijos dalis, didžiulis mūsų paveldas, mūsų tapatybės dalis. Šita misija ir yra mūsų kultūros dalis”, – teigė ministras.

Projekto „Misija Sibiras” vadovas Ignas Rusilas teigė, kad SIbire prireiks tiek psichologinių, tiek fizinių jėgų. Kaip didžiausius misijos iššūkius įvardijo prasidėjusį uodų sezoną, ilgus atstumus, kuriuos reikės įveikti peščiomis norint įgyvendinti užsibrėžtus tikslus – sutvarkyti bent šešis atskirų kapinių plotus.

„Kapinės yra išsidėsčiusios 200 – 400 kilometrų spinduliu. Yra sudėtinga įveikti tą atstumą per dvi savaites, kai kiekvienoms kapinėms reikia skirti bent po dvi dienas”, – BNS sake I.Rusilas.

„Misija Sibiras“ tai jau devintus metus labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ organizuojamas jaunimo pilietiškumą bei patriotiškumą ugdantis projektas. Nuo jo vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė dvylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius