Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 21

Iš Vilniaus startavo estafetinio bėgimo „Baltijos kelias“ dalyviai (nuotraukos)

Vilniaus arikikatedros aikštėje penktadienio rytą plevėsavo Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavos. Iš čia Baltijos kelio 20-mečiui paminėti Talino link pajudėjo pirmieji 27 bėgikai iš Lietuvos ir 10 Latvijos atstovų.
Baltijos kelio 20–mečiui paminėti iš Vilniaus link Talino pajudėjo pirmieji bėgikai iš Lietuvos ir Latvijos.
Baltijos kelio 20-mečiui paminėti iš Vilniaus Talino link pajudėjo pirmieji bėgikai iš Lietuvos ir Latvijos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Baltijos kelias

„Šis bėgimas yra skirtas tam ryžtui, kuris anuomet buvo labai aktualus, paminėti. Tai stimulas daryti ir tolesnius žingsnius. Man asmeniškai šis bėgimas – bendros idėjos dalis ir savęs patikrinimas – tiek moralinis, tiek fizinis. Turbūt kiekvienam šio bėgimo dalyviui yra taip pat“, – kalbėjo Vilniaus dailės akademijos profesorius Jonas Gudmonas.

Vyras kiekvienais metais pažymėdamas Baltijos kelio sukaktį bėga tuo pačiu maršrutu. J.Gudmonas ketina įveikti visą trasą ir pasiekti Taliną.

Su 37 bėgikais iš Vilniaus pajudėjo ir aštuoni dviratininkai iš Panevėžio, ketinantys įveikti apie šešis šimtus kilometrų ir pasiekti galutinį kelionės finišą – Estijos parlamento kiemą.

Dviratininkai ketina atsipūsti Latvijoje ir pernakvoti Jūrmaloje. „Rytoj leisime laiką Rygą, padėsime gėlių prie Nepriklausomybės paminklo, sulauksime bėgikų. Vėl pernakvosime Rygoje, o sekmadienį prie Talino pasivysime bėgikus ir kartu finišuosime“, – žygio planus pasakojo panevėžietis Vidas Kartanas.

Bėgikus ir dviratininkus išlydėjo kunigas Ričardas Doveika. Jis pašventino tris kryželius, kuriuos Baltijos keliu neš bėgimo dalyviai. Kryželiai, kaip estafetės lazdelės, perduodami iš rankų į rankas nuo starto Vilniuje iki finišo Taline.

Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos 18–tą kartą organizuotame bėgime raginami dalyvauti visi norintys ir  bet kurioje bėgimo trasos vietoje prisidėti prie pagrindinių bėgikų, bent vieną kilometrą nubėgti kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius