Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 25

Iš VTEK vadovės pareigų atsistatydino J.Petkevičienė (atnaujinta 12.01 val.)

Iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovės pareigų atsistatydino Jolanta Petkevičienė.
Jolanta Petkevičienė
Jolanta Petkevičienė / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Atsistatydinimo pareiškimą J.Petkevičienė trečiadienio rytą įteikė Seimo pirmininkui Arūnui Valinskui, prašydama atleisti iš pareigų nuo balandžio 9 dienos ir motyvuodama „asmeninėmis priežastimis“.

BNS žiniomis, J.Petkevičienė grįžta dirbti į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kuriame yra dirbusi ir prieš tapdama VTEK vadove.

VTEK pirmininke J.Petkevičienė paskirta 2006 kovo 28 dieną tuometinio Seimo pirmininko Artūro Paulausko teikimu.

Seimo pirmininko A.Valinsko atstovė spaudai Indrė Viržintė teigė, kad Seimo vadovui toks J.Petkevičienės žingsnis buvo staigmena – iki šiandien jis apie tokius jos planus nežinojo. Pasak I.Viržintės, jokių kitų priežasčių, išskyrus asmenines, J.Petkevičienė nenurodė ir plačiau savo veiksmų nekomentavo.

Kadangi J.Petkevičienė į VTEK buvo deleguota buvusio parlamento pirmininko A.Paulausko, ją komisijoje turės pakeisti taip pat Seimo deleguotas asmuo.

I.Viržintė teigė, kad A.Valinskas artimiausiu laiku kreipsis į Seimo frakcijas, kad jos siūlytų kandidatus į šią komisiją. „Kai bus visa sudėtis (komisijos – aut. past.), tada Seimo pirmininkas teiks kažkurį tvirtinti kaip pirmininką. Jis nori, kad viskas įvyktų kaip įmanoma greičiau, bet, kaip jau sakiau, reikia sulaukti frakcijų siūlymų“, – kalbėjo I.Viržintė.

Pagal įstatymą VTEK narius siūlo prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovas. Komisijos sudėtį ir pirmininką tvirtina Seimas. Pretendentą į VTEK vadovus iš komisijos narių siūlo parlamento vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius