2021 06 04

Išaugus įtampai Baltarusijos pasienyje – speciali 15min laida

Išaugus įtampai dėl Baltarusijos, naujienų portalas 15min penktadienio vakarą rengia specialią laidą aptarti situaciją pasienyje ir incidentą, kai buvo sulaikytas Lietuvos diplomatinis paštas. Laidoje dalyvaus diplomatinės tarnybos, vidaus reikalų sistemos, kariuomenės atstovai. Laidos pradžia – 18 val. 25 min.
Palaikymo R.Protasevičiui ir kitiems Baltarusijos žurnalistams akcija
Palaikymo R.Protasevičiui ir kitiems Baltarusijos žurnalistams akcija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Situaciją laidoje komentuos užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas, analitikas Vytis Jurkonis, kariuomenės atstovas, bus transliuojami komentarai iš Prezidentūros po prezidento pasitarimo su vidaus reikalų ministre ir pasieniečių vadu.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija penktadienį iškvietė Baltarusijos ambasados atstovą pareikšti protesto dėl diplomatinį paštą gabenusio Lietuvos automobilio sulaikymo prie Lietuvos-Baltarusijos valstybinės sienos.

Pasieniečiai savo ruožtu praneša apie smarkiai išaugusį pasienyje sulaikomą nelegalių migrantų skaičių. Lietuvos valdžios atstovai sako, kad Baltarusijos pusė gali tyčia leisti jiems kirsti valstybės sieną. Svarstoma, kad sienos apsaugai gali tekti pasitelkti kariuomenę.

Įtampa tarp Baltarusijos ir Vakarų itin paaštrėjo po gegužės 23-iosios, kai Baltarusijos režimas nutupdė Atėnų į Vilnių skridusį oro bendrovės „Ryanair“ lėktuvą ir sulaikė juo skridusį žurnalistą Romaną Protasevičių.

Transliaciją stebėkite čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius