Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 29

Išdalyti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai: tarp įvertintųjų – ir 15min žurnalistė Kristina Aksamitaitė

Valdovų rūmuose šį vakarą iškilmingai įteikti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai. Komisija ir internetu balsavę žmonės jais įvertino labiausiai žmogaus teisių srityje pernai nusipelniusius asmenis, organizacijas ir iniciatyvas. Už ilgametį darbą pagerbtas a.a. Leonidas Donskis. Profesoriui skirtas apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus.
Kristina Aksamitaitė
Kristina Aksamitaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Už lygybės ir įvairovės idėjų skatinimą viešojoje erdvėje Žiniasklaidos balso apdovanojimas įteiktas 15min žurnalistei Kristinai Aksamitaitei.

Lyčių lygybės apdovanojimas atiteko Vilniaus miesto krizių centro direktorei Nijolei Dirsienei. Ji įvertinta už ilgametį darbą smurto prieš moteris ir vaikus prevencijos srityje.

Už aktyvų tautų dialogo puoselėjimą Lietuvoje, ukrainiečių tautinio tapatumo išsaugojimą Tautų dialogo apdovanojimu pagerbta Vilniaus ukrainiečių bendrijos pirmininkė Natalija Šertvytienė.

Vaivorykštės apdovanojimas atiteko socialinei interneto platformai „išgir̃stì“. Tai – saugi erdvė, padedanti LGBT* ir artimos aplinkos žmonėms dalintis patirtimi, būti išgirstiems, o aplinkiniams – lengviau juos išgirsti.

Norvegijos Karalystės ambasados apdovanojimas „Už pilietinės visuomenės stiprinimą“ teiktas už išskirtinius nuopelnus stiprinant pilietinę visuomenę. Jis atiteko koalicijai „Psichikos sveikata 2030“. Koalicija stiprina aktyvų visuomenės dalyvavimą priimant politinius sprendimus, siekia kad vaikams ir suaugusiems su psichikos ir (ar) proto negalia būtų suteikta daugiau paslaugų jiems gyvenant bendruomenėje, o ne institucijose.

Apdovanojimas „Geriausias amžius – mano amžius“ atiteko Marijampolės futbolo treneriui Martynui Karpavičiui. 2016 m. jis surengė pirmąjį močiučių futbolo čempionatą Lietuvoje. M. Karpavičius treniruoja senjorių ir mergaičių futbolo komandas.

Įveiktos kliūties apdovanojimas įteiktas Lietuvos aklųjų bibliotekos savanoriui Albertui. Šis savanoris, anksčiau neturėjęs knygų įgarsinimo patirties, įgarsino net 53 knygas, taip ne tik atverdamas galimybes regėjimo negalią turintiems asmenims džiaugtis knygomis, bet ir skatindamas kitus žmones prisidėti prie visiems prieinamo pasaulio kūrimo.

Religijų įvairovės apdovanojimu įvertinta LRT Kultūra laida „Anapus čia ir dabar“. 2016 metais startavusios laidos autorius Algirdas Acus nagrinėja su žmogaus teisėmis susijusias temas: religija ir feminizmas, negalia, žiniasklaida, ateizmas ir kitas.

Metų proveržio apdovanojimas atiteko „Baltic Pride“ 2016 eitynėms „Už lygybę!“. Eitynėse dalyvavo nei 3 000 žmonių, palaikančių LGBT+ bendruomenės lygiateisiškumą.

Sveikindama susirinkusius nevyriausybinių organizacijų atstovus, visuomenininkus ir aktyvistus, lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė juos vadino tikruoju Lietuvos elitu. „Jūsų indėlis, jūsų paliktas pėdsakas valstybėje padaro valstybę stiprią ir gražią“, – ceremonijoje sakė ji.

Nacionalinius lygybės ir įvairovės apdovanojimus 2016 organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Nacionalinis lygybės ir įvairovės forumas bei Norvegijos Karalystės ambasada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius