Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 16

Įsigaliojus naujai tvarkai Lietuvą užplūs baltarusių prekės

Vilniaus rajono kaimuose dabar gaudoma kiekviena naujiena apie tai, kada bus pasirašytas Lietuvos ir Baltarusijos susitarimas ir įsigalios lengvata.
Pasienio punktas
Pasienio punktas / VSAT nuotr.

Pasienio gyventojams nebereikės vizų vykstant į kaimynų valstybę. O tai reiškia, kad bus galima užsidirbti vežant į Vilnių pigesnes baltarusiškas prekes, degalus, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Daugelis dar prisimena, kaip prieš porą dešimtmečių atrodė Halės ir Kalvarijų turgaviečių prieigos, kurias buvo apgulę prekeiviai maisto produktais ir pramoninėmis prekėmis, atvežtomis iš Baltarusijos.

Tada tokiu būdu užsidirbdavo ne tik baltarusiai, bet ir ne vienas vilnietis. Ar sugrįš tie laikai, netrukus pamatysime.

Aistras pakaitino Baltarusijos televizija, kurią pasienio kaimuose žmonės žiūri mieliau nei Lietuvos.

Kaimiečiai išgirdo, kaip Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto pirmininkas Ihoris Račkovskis tikino, kad susitarimas su Lietuva bus pasirašytas jau artimiausiomis dienomis. Generolas aiškino, jog Baltarusija išplėtė pasienio zonos, kurios gyventojams bus taikomas supaprastintas sienos kirtimas, teritoriją iki 50 kilometrų nuo valstybės sienos.

Pasak I.Račkovskio, toks susitarimas liudija, kad Baltarusija nėra izoliuota valstybė. Su Latvija ir Lenkija ši valstybė tokius susitarimus jau pasirašė.

Susitarimą buvo planuojama pasirašyti dar pernai rugsėjo mėnesį per Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos vizitą į Lietuvą.

Tačiau tada Batka parodė špygą. Dabar baltarusiai aiškina, jog belieka išspręsti problemą, kaip tinkamai įrengti pasienio punktus.

Smulkių kontrabandininkų nebijo

 „Kiek pasienio moterytė, gyvenanti vienoje ar kitoje pusėje, gali ant savęs pernešti tų cigarečių? Labai nedaug. Kontrabanda iš tiesų vyksta ne pavienių žmonių kaimyninio bendravimo metu, ji gabenama sunkvežimiais, traukiniais, ir mes net nežinome kuo. Galbūt vienas kitas žmogus, kokia moterystė ką nors perneša.

Kitų šalių praktika rodo, kad Šengeno sutarties suteikiama galimybė palengvinti judėjimą pasienio ruožo žmonėms eiti vieniems pas kitus smarkiai kontrabandos mastų nepadidina, tik paskatina bendravimą”, – sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius