-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 19

I.Šimonytė: biudžetu svarbiausia sustabdyti skolos augimą

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė svarbiausiu 2011 metų biudžeto uždaviniu laiko skolos augimo sustabdymą ir prognozuoja, kad dėl paties biudžeto susitarti nebus lengva.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvoje vyrauja įsitikinimas, kad mokesčiai yra labai dideli ir yra kažin koks blogis. Tuo tarpu viešosios paslaugos yra apmokamos iš kažin kokio biudžeto, kuris su mokesčiais niekaip nesusijęs ir paslaugų apimtis bei jų finansavimas nieku gyvu negali būti mažinamas. Akivaizdu, kad taip prieštaringai mąstant gana sudėtinga susitarti, nes atsisakyti savo srities finansavimo arba ieškoti efektyvumo rezervų tikrai ne kiekvienas ryžtasi ir ne kiekvienas nori“, – interviu Žinių radijui sakė finansų ministrė.

Jos teigimu, diskusijos dėl kitų metų biudžeto turėtų įsisiūbuoti po atostogų susirinkus Vyriausybei.

„2011 metų biudžetas, kaip ir 2010 metų biudžetas, mums yra labai svarbus, kad pagaliau išspręstume pagrindinį savo uždavinį – sustabdytume augančią skolą“, – sakė I.Šimonytė.

Ji teigė mananti, kad tai svarbu stabilizuojant padėtį, ir abejojo, jog jeigu biudžetas būtų mažiau įtemptas, tai pagerėtų ir demografinė situacija, ir sumažėtų emigracija.

„Kartais taip bandoma vertinti, kad dėl šių procesų, ypač dėl emigracijos, kažkokiu būdu kalta Vyriausybės ekonominė politika. Bet man tada kyla kitas paprastas klausimas: jeigu Vyriausybė ant būsimų mokesčių mokėtojų užritintų nepakeliamą skolą, tuomet jie čia liktų tas skolas mokėti? Tikrai su tokiu vertinimu nesutikčiau“, – sakė I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius