Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 18

Islandijos ugnikalnio dulkės Madride įkalino I.Šimonytę ir R.Šarkiną

Europą užklojęs ugnikalnio dulkių debesis, Ispanijos sostinėje Madride įkalino Lietuvos finansų ministrę Ingridą Šimonytę ir Lietuvos banko valdybos pirmininką Reinoldijų Šarkiną, praneša portalas delfi.lt.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

I.Šimonytė ir R.Šarkinas Madride dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos (ES) finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susitikime, tačiau ugnikalnio dulkių debesims paralyžiavus Europos oro erdvę ir nevykstant skrydžiams, Ispanijos sostinės jiems palikti dar nepavyks.

„Mes atskridome čia ketvirtadienį ir turėjome išskristi per Frankfurtą į Vilnių, bet dabar dėl visiems žinomų priežasčių, dėl debesies neskrisim. Kad šiandien neskrisim jau daugiau–mažiau žinome, bet kaip apskritai pavyks parkeliauti namo, kol kas nelabai įsivaizduojam šitą dalyką“, – portalui delfi.lt pasakojo Madride įstrigusi ministrė.

Tačiau politikė tikino, kad jos, R.Šarkino bei kitų žmonių parvykimu rūpinasi ambasada bei Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM). Anot jos, URM svarsto visas galimybes, kaip sugrąžinti išvykusius tautiečius namo, nes įstrigusių lietuvių veikiausiai yra ir kituose Europos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius