-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 10

Ispanijoje užaugintuose agurkuose – pavojingo pesticido likučiai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad UAB „Maxima LT“ uždrausta realizuoti rinkoje 21 384 kg ispaniškų ilgavaisių agurkų ir nurodyta minėtą siuntą skubiai surinkti iš rinkos ir saugiai sunaikinti.
Agurkai
Agurkai. / kedainietis.lt nuotr.

Kupiškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektoriai, vykdydami augalinio maisto produktų stebėsenos programą, prekybos centre „Maxima“ (Gedimino g. 53, Kupiškis) atrinko ispaniškų ilgavaisių agurkų, išaugintų po danga, mėginius.

Atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, nustatyta, kad  agurkuose pesticido dichlorvoso, įtraukto į „pavojingų“ biocidų sąrašą, koncentracija 2,5 karto viršija didžiausią leidžiamą koncentraciją.

Remiantis Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto pateikta laboratorinių tyrimų išvada, minėti agurkai yra nesaugūs ir netinkami vartoti. Todėl UAB „Maxima LT“ įpareigota minėtą ilgavaisių agurkų siuntą skubiai surinkti iš rinkos ir saugiai sunaikinti.

Atsižvelgiant į tai, kad nesaugūs agurkai į Lietuvą įvežti iš Ispanijos, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF apie atvejį informavo Europos Komisiją ir kitas šalis nares.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius