Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 21

Išskirtinis V.Noreikos ir E.Chrebtovo koncertas

Du balsai, dvi kartos ir kartu jų atliekamos laikui nepavaldžios arijos – visa tai kauniečių laukia šią savaitę laisvalaikio namuose „Nautilus“, kur pasirodys Virgilijus Noreika ir Eugenijus Chrebtovas.
Tenoras Virgilijus Noreika
Tenoras Virgilijus Noreika / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kauniečiams skirtoje programoje atlikėjai pristatys įvairių muzikos autorių kūrinių popuri: skambės kompozitorių Juozo Gruodžio, Miko Petrausko, Benhamino Gorbulskio, Džiuzepės Verdi, Johano Štrauso ir kitų kompozitorių, o taip pat ir populiariosios muzikos atstovų, tokių kaip Elvis Presley, vokaliniai kūriniai. Dviem atlikėjams akomponuos tarptautiniuose konkursuose laurus skinantis pianistas Darius Mažintas.

Dainuos kartu su talentingu mokiniu

Pristatyti tenoro V.Noreikos jau nereikia – maestro scenoje jau beveik 50 metų. Jo balsas skambėjo ne tik įvairiose Lietuvos, bet ir daugelyje garsių pasaulio scenų. V.Noreika yra sukūręs per 50 vaidmenų, surengęs per 700 solinių koncertų. Jau ne vienerius metus maestro ne tik koncertuoja, bet ir dirba pedagoginį darbą – yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro Operos studijos meno vadovas ir pedagogas, tarptautinių ir respublikinių solinio dainavimo konkursų žiuri narys.

Organizatorių nuotr./"El Fuego".
/E.Chrebtovas (dešinėje) dainuoja grupėje "El Fuego".

Vienas jo mokinių – koncerte Kaune kartu pasirodysiantis jaunas operos solistas, dainuojantis boso ir baritono partijas, E.Chrebtovas. Lietuvos didžiojoje scenoje jis debiutavo 2005 metais. Tarp jo sukurtų vaidmenų ne vienas, įsimenantis ilgam. Puikiai besijaučiantis kaip operos žanro atlikėjas E.Chrebtovas nepamiršta ir populiariosios muzikos. Šį savo pomėgį atlikėjas išpildo dainuodamas grupėje „El Fuego“.

Pripažintas pianistas

Dueto akompaniatorius – pianistas D.Mažintas laikomas vienu ryškiausių jaunosios kartos pianistų Lietuvoje. Laurus nuskynęs įvairiuose tarptautiniuose konkursuose ir festivaliuose pianistas nežada tuo apsiriboti. Kitų metų D.Mažinto koncertų tvarkaraštyje – žymiausios pasaulio scenos. Tokias galimybes atvėrė sėkmė prestižiniame jaunųjų muzikų festivalyje Olandijoje „The International Holland Music Sessions“, kuriame D.Mažintas dalyvavo kartu su violončelininku Glebu Pyšniaku. Pribloškę publiką ir komisiją, muzikantai buvo pakviesti surengti koncertų turą įvairiose pasaulio šalyse.

V.Noreikos, E.Chrebtovo ir D.Mažinto koncertas laisvalaikio namuose „Nautilus“ vyks penktadienį, kovo 26 dieną, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius