Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

Įstatymus pažeidusius Vilniaus valdininkus į Viešųjų pirkimų tarnybą padės atvesti policija

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį prašydama įpareigoti Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą į VPT atvesdinti administracinėn atsakomybėn už Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus traukiamus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos tarnautojus.
„Grinda“ aukcione mėgins parduoti 9 mln. litų sostinės savivaldybės skolą.
Nesulaukusi Vilniaus savivaldybės tarnautojų, VPT prašo policijos juos atvesdinti. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pažeidimai nustatyti po VPT atlikto viešųjų pirkimų vykdymo tvarkos patikrinimo, baigto 2010 metų gruodžio 31 dieną. Šių metų sausio 25 dieną buvo atliktas Vilniaus miesto savivaldybė administracijos vykdyto atviro konkurso „Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų (darželių) bei mokyklų pastatų priežiūros bei higienos normas atitinkančios temperatūros palaikymo centralizuoto šildymo sezono metu, karšto vandens paruošimo ir temperatūros palaikymo paslaugų pirkimas“ pirkimo įvertinimas. Sutartis pasirašyta su bendrove „City Service“.

Jau daugiau nei pusę metų  Vilniaus miesto savivaldybės administracija piktybiškai ignoruoja VPT bandymus minėtus asmenis patraukti administracinėn atsakomybėn. Kaip numato Viešųjų pirkimų įstatymas, perkančioji organizacija atsako už jos sudarytos komisijos veiksmus ir privalo užtikrinti, kad jos nariai atsakytų už pažeidimus.

Komisijos nariai, kuriuos ketinama patraukti administracinėn atsakomybėn, yra Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Urbanavičius, Viešųjų pirkimų skyriaus vadovas Erikas Bėrontas, Teisės departamento direktorius Egidijus Vilkickas ir jo pavaduotojas Edvardas Varoneckas, Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius.

VPT ne kartą kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, kviesdama šiuos tarnautojus atvykti į VPT būstinę, kad galėtų jiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus. Mėginta jų ieškoti ir pagal gyvenamąją vietą, tačiau VPT, neturėdama reikalingų duomenų, nes savivaldybės administracija jų nesuteikė, negalėjo šios informacijos gauti ir iš Gyventojų registro tarnybos.

Tarnybinės pagalbos VPT kol kas nesulaukė ir iš Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato, kuris atsisakė savivaldybės tarnautojams taikyti  procesinę kardomąją priemonę ir juos atvesdinti. Viešųjų pirkimų tarnyba išnaudojo visas galimybes iškviesti šiuos asmenis ir Lietuvos policijos generalinio komisaro prašo neleisti administracinius teisės pažeidimus padariusiems Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojams išvengti atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius