Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 05

Ištikimoji Ieva Kačinskaitė-Urbonienė paliko Loretą Graužinienę

„Darbietė“ Ieva Kačinskaitė-Urbonienė paliko Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės komandą. Didelėmis aukomis partijai pagarsėjusi jauna politikė dabar dirba partijos pirmininkui Valentinui Mazuroniui ir jau planuoja tolesnę politinę karjerą.
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė
Ieva Kačinskaitė-Urbonienė teigia ir toliau palaikanti šiltus santykius su Loreta Graužiniene / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo pirmininkės patarėjos pareigas palikusi I.Kačinskaitė-Urbonienė jau kurį laiką yra europarlamentaro V.Mazuronio padėjėja. Sprendimą trauktis iš Seimo vadovės sekretoriato „darbietė“ pirmiausiai aiškina šeiminėmis aplinkybėmis.

„Pirmiausia tai reikėtų traktuoti, kaip paprastą darbo pakeitimą. Grįžtant iš vaiko priežiūros atostogų reikėjo spręsti, kaip elgtis toliau. Ne paslaptis, jog darbas Seimo pirmininko sekretoriate reikalauja labai daug jėgų ir laiko, o turint du mažus vaikus norisi daugiau laiko skirti šeimai. Norėjosi darbo, kuris lengviau leistų derinti šias pareigas“, – 15min teigė I.Kačinskaitė-Urbonienė.

Anot jos, keisti darbą pasiūlė V.Mazuronis.

„Antra svarbi priežastis ta, jog aš jau kurį laiką esu paskirta partijos atsakingąja sekretore, todėl neišvengiamai tenka daugiau laiko dirbti su partijos pirmininku. Taigi V.Mazuroniui pasiūlius jam atstovauti Lietuvoje, daugiau dėmesio skirti europiniams klausimams, o kartu turėti galimybę laisviau planuoti darbus, aš sutikau“, – tęsė politikė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Šarūnas Birutis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Šarūnas Birutis

Paklausta, ar darbo keitimas susijęs su padidėjusia įtampa tarp L.Graužinienės ir partijos vadovybės, ji patikino, esą santykiai su Seimo vadove išliko „šilti“. Tiesa, „darbietė“ užsiminė nepritarianti V.Mazuronį papiktinusiems pastarojo meto Seimo pirmininkės pasisakymams apie neva miglotą partijos ateitį.

„Mano santykiai su Seimo pirmininke šilti, nepaisant, jei kažkur nuomonės dėl pozicijų partijos atžvilgiu ir išsiskiria“, – teigė I.Kačinskaitė-Urbonienė.

Seimo pirmininkės komandą palikusi jauna politikė jau planuoja ir sugrįžimą į parlamento rūmus. Ji kandidatuos į Seimą Darbo partijos sąraše bei Naujamiesčio vienmandatėje apygardoje Vilniaus mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius