Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Ištirti Gedimino prospekto trinkelių kokybę Lietuvoje nėra kam

Ištrupėjusios Gedimino prospekto trinkelės vairuotojus erzina jau ne vieną mėnesį. Jas keičia darbus pagrindinėje sostinės gatvėje atlikę rangovai, tačiau miesto valdžia užsimojo išsiaiškinti, ar tikrai šios plytelės tinka mūsų klimatui. Deja, susiduriama su problema – Lietuvoje trūksta tokią ekspertizę galinčių atlikti ekspertų.
Gedimino prospekte atliekami darbai
Gedimino prospekte atliekami darbai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip trečiadienio rytą „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo Vilniaus meras Artūras Zuokas, Gedimino technikos universitetas atsisakė daryti šitą ekspertizę, kadangi jo darbuotojai prieš kelerius metus pripažino, kad plytelės yra geros – tai patvirtino priėmimo akte.

„Kreipėmės į Kauno mokslininkus, ten norime daryti ekspertizę, ji jau pradėta, tačiau turime nuomonių, kad gal ne visiškai galime pasitikėti ir šia ekspertize. Tad kreipėmės į Suomijos ekspertus ir ten atliksime ekspertizę“, – sakė meras.

A.Zuoko teigimu, norima gauti labai aiškų atsakymą, ar medžiaga, kuria išklota Gedimino prospektas, atitinka sertifikate įrašytus jos parametrus pagal projekto reikalavimus ir ar iš tikrųjų ši medžiaga atitinka tą atsparumo lygį, kuris būtinas Vilniui.

Ekspertizės atsakymai esą yra reikalingi tam, kad savivaldybės galėtų reikalauti darbus atlikusių rangovų atsakomybės. „Jeigu tyrimo duomenys rodys, kad ta medžiaga ar dalis jos, nes ne visame Gedimino prospekte turime šią problemą, yra netinkama, sieksime, jog ją pakeistų. Šiuo metu rangovai sutinka savo lėšomis keisti sutrupėjusias dangos plyteles. Trečiajame etape atlikti darbai vis dar turi garantiją“, – teigė meras.

A.Zuokas išsakė mintį, kad galbūt dėl išaiškėjusių trūkumų nėra kalti trinkelių gamintojai ar statybininkai, o pardavėjai, iš kurių Kinijoje rangovas ir pirko medžiagas. „Mes ieškome tiesos ir tikrai išsireikalausime, kad ta dalis dangos, kuri kelia problemų ir įtarimų, būtų pakeista“, – užtikrino meras.

Prospekto rekonstrukciją atliko bendrovė „Luidas“, darbai vyko 2002-2008 metais, jie kainavo
daugiau negu 100 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius