Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 03

Istorinė kontrabanda: cigaretės už 3 mln. litų

Į Lietuvą bandyta įvežti stambų kontrabandinių cigarečių krovinį, įvertintą daugiau nei 3 mln. litų. Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus Mobiliosios grupės pareigūnai tokią kontrabandą aptiko ankstų paskutinįjį liepos mėnesio rytą.
Automobilyje aptiktos cigaretės.
Automobilyje aptiktos cigaretės. / Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr.

Panemunės kelio poste muitinės pareigūnams pateiktoje deklaracijoje buvo nurodyta, kad gabenami vamzdžiai ir jų jungiamosios dalys. Į postą atgabentą krovinį muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti detaliau.

Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr. /Cigaretės.
Klaipėdos teritorinės muitinės nuotr. /Cigaretės.

Iš pradžių Rusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Mercedes" su puspriekabe patikrintas mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Nustatyta, jog puspriekabėje vietoj deklaruotų vamzdžių gabenamos organinės kilmės prekės. Atlikdami detalią patikrą muitinės pareigūnai puspriekabėje rado 654 000 pakelių cigarečių „Jin Ling“, pažymėtų rusiško pavyzdžio banderolėmis. Bendra šios neteisėtai gabentos cigarečių siuntos vertė –  daugiau nei 3 mln. litų ir tai yra viena didžiausių per uostamiesčio muitinės veiklos istoriją sulaikytų kontrabandų.

Transporto priemonė ir rūkalai sulaikyti, dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius