-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 11

Išvykdamas į Italiją komandiruotės Kanuose metu sostinės meras pasielgė neetiškai – VTEK

Vilniaus meras Vilius Navickas, išvykdamas į Italiją komandiruotės Kanuose metu, pasielgė neetiškai, pirmadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
2009-03-09
Vilius Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot VTEK, sostinės vadovas pasiimdamas nemokamų atostogų, išvykdamas į Italiją ir savo lėšomis grįždamas į Vilnių, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų nepažeidė, tačiau komisijos vertinimu, pasielgė neetiškai.

Visgi, įstatymo pažeidimą VTEK nustatė dėl kitų V.Navicko veiksmų. Kaip BNS sakė VTEK atstovas spaudai Gediminas Sakalauskas, sostinės meras dar praėjusių metų gruodį nepateikė privačių interesų deklaracijos, kurią, remiantis teisės aktais, vasarį tapęs meru turėjo patikslinti.

Pasak G.Sakalausko, šis VTEK sprendimas bus išsiųstas savivaldybės etikos komisijai, kuri vertins V.Navicko elgesį.

VTEK, atsižvelgdama į žiniasklaidoje pateiktą informaciją ir paties V.Navicko raštą komisijai, kovą nutarė pradėti tyrimą dėl mero veikos atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

Kaip skelbta, V.Navickas, vykęs į tarnybinę komandiruotę Kanuose, tuo pačiu aplankė Italiją, kur tvarkė asmeninius reikalus.

Sostinės meras Prancūzijos kurorte vykusioje nekilnojamojo turto parodoje tik porą dienų vadovavo savivaldybės delegacijai. Po to paliko delegaciją dirbti toliau, o pats pasiėmė dvi dienas nemokamų atostogų ir išvažiavo į Italiją.

Anksčiau statybų bendrovėje dirbęs politikas sakė turėjęs dalyvauti keliuose susitikimuose Italijoje – Turine ir Milane.

Nekilnojamojo turto ir investicijų paroda „MIPIM 2009“ Prancūzijos mieste Kanuose vyko kovo 10-13 dienomis. Vilniui dalyvavimas joje kainavo apie 600 tūkst. litų.

Kasmetinėje parodoje pristatomi įvairių pasaulio miestų plėtros projektai ir ieškoma investuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius