-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 28

Įtampa Sapiegos ligoninėje neslūgsta

Nors paskutinę apskričių gyvavimo dieną, birželio 30–ąją, Vilniaus apskrities viršininkas Gintaras Sodeika pasirašė įsakymą dėl ilgamečio Sapiegos ligoninės direktoriaus Gedimino Rimdeikos atleidimo, oficialiai jis neteks darbo tik rugpjūčio 30–ąją. Iki to laiko direktoriui suteikiama galimybė gauti vidutinį atlyginimą, tačiau į darbą vaikščioti nereikės – naujosios laikinai pareigas einančios direktorės Palmos Aidukonienės nurodymu G.Rimdeika 100 proc. savo darbo laiko galės skirti kito darbo paieškoms.
Sapiegos ligoninės direktorius Gediminas Rimdeika savo daiktų neatgavo
Sapiegos ligoninės direktorius Gediminas Rimdeika savo daiktų neatgavo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš mėnesį Sapiegos ligoninė išgyveno valdžios perėmimą. Birželio 30–ąją pasirašytas įsakymas dėl G.Rimdeikos atleidimo, o jau liepos 1–ąją ligoninėje, lydima privačios apsaugos tarnybos, šeimininkavo naujoji vadovė P.Aidukonienė. Darbuotojai kelias pirmąsias naujosios vadovės darbo dienas prisimena su siaubu: visur budėjo apsaugos darbuotojai, nuolat buvo tikrinami darbo pažymėjimai, kai kurie medikai lydėti net iki tualetų.

Daiktų neatgavo

G.Rimdeika į savo dabar jau buvusį kabinetą iš viso nebuvo įleistas. Tik trečiadienį jis kartu su teisininkais apsilankė kabinete pirmą kartą po to, kai čia įsikūrė naujoji direktorė. Ketinta G.Rimdeikai perduoti asmeninius daiktus, tačiau išvydusi žiniasklaidos atstovus laikinai einanti pareigas direktorė tai daryti atsisakė, motyvuodama, kad tarp daiktų yra ir konfidencialių dokumentų, tad be G.Rimdeikos ir jį lydinčių teisininkų to neturėtų matyti niekas.

„Mes galvojome, kad perduosime daiktus dalyvaujant antstoliui, kuris fiksavo viską, tačiau kadangi nepavyko, buvo informuoti savivaldybės teisininkai, kad galėtume tęsti darbą“, – sakė P.Aidukonienė.

Tačiau G.Rimdeika su tokia sąlyga nesutiko teigdamas, kad tai jo asmeniniai daiktai, be to jie yra supakuoti dėžėse, todėl jis norįs, jog perdavimą matytų visi. Kadangi abi pusės užsispyrusios laikėsi savo nuomonės, perdavimas neįvyko, buvo atidėtas kitai savaitei, kai dalyvaus ir savivaldybės teisininkai. G.Rimdeika atgavo tik Prezidento Valdo Adamkaus dovanotą paveikslą ir stiklinį "Metų sėkmės 2004" apdovanojimą.

Susitikimo metu ketinta išsiaiškinti ir tai, kaip likusį mėnesį turės dirbti G.Rimdeika. Direktorė pateikė savo pasirašytą įsakymą, pagal kurį direktoriui bus mokamas vidutinis atlyginimas, bet darbo laiką jis galės skirti naujo darbo paieškoms. G.Rimdeikos teisininkai įsitikinę, kad direktorė viršijo savo įgaliojimus, nes tokius dalykus nustatyti gali tik įstaigos steigėjas, šiuo atveju – Vilniaus miesto savivaldybė.

Į darbą nevaikščios, o atlyginimą gaus

„Civilizuotose šalyse visada kalbama apie pareigybes, o čia net nesugebama įvertinti, kokios dabar yra mano pareigybės. Iš įsakymo, kurį neteisėtai pasirašė direktorė ir šiandien man įteikė, parašyta, kad neturiu vaikščioti į darbą, tai, ko gero, ir nevaikščiosiu. Bet kartais ateisiu, nes man rūpi kaip gyvena ligoninė, kodėl taip švaistomi pinigai, leidžiami neekonomiškai, kodėl daug dalykų padaryta be konkursų“, – sakė G.Rimdeika.

Anot jo, vidutiniškai jis turėtų per mėnesį gauti apie 4,5–5 tūkst. Lt. Atlyginimą ligoninė mokės ir naujajai direktorei.

Apie neteisėtą G.Rimdeikos atleidimą kalba ir jį ginantys teisininkai. „Įsakymas, kuriuo yra atleistas direktorius, neturi jokio teisinio ir faktinio pagrindo, juo siekiama, mano nuomone, bet kuriuo atveju nušalinti žmogų nuo einamų pareigų, tam, kad jis netrukdytų atlikti tam tikrus darbus. Gerus ar blogus darbus pamatysime netrukus. Teisine prasme tai yra akivaizdžiai neteisėtas atleidimas, bet tai dar turi nuspręsti teismas. Deja, teismo procedūros užsitęsia net ir darbo bylose“, – sakė advokatė Dalia Zeleckienė.

Prisistatyti nenorėję ligoninės darbuotojai sakė, kad situacija gydymo įstaigoje įtempta. Kelias dienas apsaugos lydėti net ir į tualetą, darbuotojai atsikvėpti negali ir dabar, nors apsaugos darbuotojų jau nėra. „Laukiame permainų. Kol kas visi dirba savo darbus, įdarbinta tik nauja direktorės patarėja. Tačiau esame įsitempę, o kokios nuotaikos darbuotojai, tokia nuotaika persiduoda ir pacientams, nukenčia niekuo nekalti ligoniai“, – sakė nenorėjusi prisistatyti medikė.

Neramina darbuotojus ir kalbos apie galimybę ligoninę uždaryti. Šiuo metu ligoninėje slaugos paslaugos tiekiamos apie 130 ligonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius