Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 08

Įteikti Lietuvos kariuomenės vado apdovanojimai – „Jūriniai mazgai“ (nuotraukos)

Penktadienį, minint Spaudos atgavimo, knygos ir kalbos dieną, labiausiai ryšių su visuomene ir visuomenės informavimo srityje pasižymėjusiems krašto apsaugos sistemos atstovams buvo įteikti jau tradiciniais tapę Lietuvos kariuomenės vado apdovanojimai – „Jūriniai mazgai“.
Apdovanojamų ceremonija
Apdovanojamų ceremonija / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šiais metais „Jūrinio mazgo“ nominacijas kariai gaus penkiose kategorijose: už ryšius su žiniasklaida; už ryšius su visuomene; geriausias metų padalinio viešųjų ryšių projektas; geriausias metų padalinio vidinės komunikacijos projektas ir visiškai naujoje kategorijoje – karys kūrėjas, menininkas, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

11 val. Krašto apsaugos ministerijos Baltojoje salėje vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, laikinai einantis kariuomenės vado pareigas Gynybos štabo viršininkas flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas, pajėgų, padalinių vadai.

Ceremonijos metu bus demonstruojama kariuomenės padalinių sukurta vaizdo medžiaga. Po oficialiosios renginio dalies Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) bigbendas atliks pačių sukurtą dainą „Mes savanoriai“. Kartu bus pristatytas KASP Didžiosios Kovos apygardos 8 rinktinės muzikinis projektas, kurio pirmąją rinktinės savanorių sukurtą dainą „Vienas kumštis“, atliks dainininkas Vudis.

„Jūrinio mazgo“ apdovanojimas buvo įsteigtas prieš devynerius metus tuometinio kariuomenės vado iniciatyva. Taip iki šiol skatinami ir pagerbiami kariai prisidedantys informuojant visuomenę apie Lietuvos kariuomenę, formuojant jos įvaizdį bei branginantys gimtąją kalbą.

Kaip ir kasmet Karinių jūrų pajėgų atstovai surezga vis kitokius jūrinius mazgus. Šiemet bus įteikti: „Topo jūrinis mazgas“, „Pietų kryžius“, „Medžiotojo mazgas“, „Bocmano mazgas“ ir „Plokščiasis mazgas“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius