Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 28

J.Razma: gali būti ir daugiau kandidatų į kultūros ministrus

Gali būti svarstoma ir daugiau kandidatų į kultūros ministrus, ne tik šiuo metu Tautos prisikėlimo partijos (TPP) siūlomas operos solistas Deividas Staponkus, sako Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma.
J.Razma.
J.Razma. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Jurgis Razma

„Gali būti tų kandidatų ir daugiau, ir gali būti konsultacijos dėl vieno, kito kandidato, kol galų gale randamas tinkamas sprendimas“, – trečiadienį po valdančiosios koalicijos pusryčių žurnalistams sakė parlamentaras.

Pasak jo, ministro rinkimas iš kelių kandidatų – įprasta praktika.

„Dažnai visuomenė anksčiau ir nežinodavo, kaip dėl atskiro ministro, kuris būdavo galų gale paskirtas, kelintas jis buvo ir kiek prieš tai galėjo būti pavardžių. Nieko čia nėra ypatingo, būdavo prie ankstesnio prezidento V.Adamkaus įprasta praktika, tai šiuo metu mes tą patį matome“, – aiškino J.Razma.

Pasak jo, koalicijos partnerių susitikime trečiadienį sutarta, jog kultūros ministro atžvilgiu būtina paisyti šalies vadovės pozicijos.

„Visi sutarėme, kad pagal Konstituciją iš tikrųjų čia galutinis žodis priklauso prezidentei, ir jos pozicijos turi būti paisoma. Tikiuosi, kad tas procesas dabar įeis į tokias ramesnes vėžes, bus darbo tvarka konsultuojamasi dėl potencialių kandidatų, tai daugiau premjero ir kandidatus deleguojančios partijos – TPP – reikalas“, – kalbėjo J.Razma.

„Tikiuosi, kad po šio mūsų posėdžio darbas koalicijoje bendrai įgis papildomų konstruktyvumo bruožų, ir tikiuosi, kad rytoj Seimo posėdyje nebebus jau kokių nors rezistencinių balsavimų ar nedalyvavimo“, – pridūrė konservatorius.

TPP į kultūros ministro pareigas pirmadienį pranešė siūlanti D.Staponkų. Operos solistas į šį postą pasiūlytas po to, kai buvo atmesta partijos vadovo Arūno Valinsko kandidatūra.

TPP anksčiau į kultūros ministrus vietoj jos anksčiau deleguoto Remigijaus Vilkaičio siūlė partijos vadovą A.Valinską, bet prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius