Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

J.Imbrasas kreipsis į prokuratūrą

Nušalintasis sostinės meras Juozas Imbrasas kreipsis į prokuratūrą prašydamas išsiaiškinti, ar skaidriai buvo pasirašyta sutartis dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos bendrovei „Dalkija“, siejamai su „Rubicon“ verslo grupe.
Buvęs meras Juozas Imbrasas
Buvęs meras Juozas Imbrasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turime studiją, kurioje ekspertai aiškiai pasako, kad sutartyje pažeista bent 20 įstatymo punktų. Kreipsimės į prokuratūrą, naują Energetikos ministeriją ir Seimo Antikorupcijos komisiją“, – tikino į opoziciją miesto taryboje pasitraukęs Juozas Imbrasas.

Sutartis su „Dalkija“, perleidžiant jai eksploatuoti miesto šilumos tinklus, buvo pasirašyta dar 2003-iųjų balandį. Bendrovę netrukus ėmė persekioti „Rubicon“ verslo grupės šešėlis – įtarta, kad įmonės veikia išvien.

„Ne kartą buvau spaudžiamas pratęsti nuomos sutartį penkeriems metams, tačiau terminas sueina tik birželio mėnesį. Man nesutikus, buvo pasakyta, kad Nepriklausoma frakcija pereis į kitą pusę, taip ir nutiko“, – aiškino J.Imbrasas.

Gyvename ne bananų respublikoje. Manau, institucijos turi išsiaiškinti tiesą, – sakė J.Imbrasas.

Dėl miestui nenaudingos sutarties, anot „tvarkiečio“, „kenčia šimtai tūkstančių vilniečių, pririštų prie radiatoriaus“. Dabartinės opozicijos skaičiavimais, miestas kasmet patiria 10–20 mln. Lt nuostolių.

„Gyvename ne bananų respublikoje. Manau, institucijos turi išsiaiškinti tiesą“, – sakė J.Imbrasas. Paklaustas, kodėl į prokuratūrą kreipėsi tik dabar, politikas patikino bandęs su „Rubicon“ susitarti gražiuoju. „Su verslu reikia dirbti, bet taip, kad tai būtų naudinga miestui, o ne tenkinami grobuoniški grupuočių interesai. Ne kartą matėme dabartinį merą ir vicemerus bendraujant su tais pačiais „berniukais“ iš „Rubicon. Ne kavą jie ten gėrė“, – tikino J.Imbrasas.

Stums projektus?

Sostinės tarybos opozicija tapę „tvarkiečiai“ taip pat tikina, kad mieste netrukus bus pradėti stumti dideli projektai, mat tai numatyta naujosios valdžios, į kurią įeina konservatoriai, liberalcentristai, socialdemokratai, Liberalų sąjūdis bei Nepriklausoma frakcija, koalicinėje sutartyje.

„Jau šiandienos tarybos posėdyje numatyta kelti šiukšlių išvežimo tarifo „lubas“ – brangs šiukšlių išvežimas, kuriuo rūpinasi  grupuotė, taip pat administruojanti namus. Netrukus pamatysime ir kitų veiksmų, naudingų tik verslui“, – aiškino J.Imbraso patarėju dirbęs ir Viešųjų pirkimų komisijai vadovavęs Remigijus Žemaitaitis.

„Patariu atidžiai stebėti tiek tarybos, tiek administracijos veiksmus ir pasirašomus dokumentus“, – sakė „tvarkiečių“ nuversto mero visuomeniniu patarėju dabar dirbantis R.Žemaitaitis.

Aiškinima, kad naujos valdžios koalicinėje sutartyje nutarta netrukdyti atliekų deginimo gamyklos projektui, pakelti šiukšlių išvežimo tarifą bei pratęsti nenaudingą šilumos tinklų nuomos sutartį.

„Miestą tuoj visai užvaldys „Rubicon“, pati gaminanti, tiekianti šildymą ir dar administruojanti namus, į kuriuos šildymas tiekiamas, bei išvežanti šiukšles“, – nuogąstavo J.Imbrasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius