Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

J.Imbrasas: „Merą truputį suvedžiojo“

Sostinės valdžios viršūnėse verda aistros dėl numatomos statyti mokyklos Balsiuose. Naujieji miesto valdininkai nori nutrauktį sutartį su laimėjusia įmone, opozicija aiškina, kad tokiu atveju mokyklos apskritai nebus.
Buvęs meras Juozas Imbrasas
Buvęs meras Juozas Imbrasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nutraukti apie 60 mln. Lt vertės mokyklos statybos sandorį su bendrove „Vėtrūna“, siejama su „Tvarkos ir teisingumo“ partija, naujoji sostinės valdžia nori dėl pasikeitusios ekonominės
situacijos.  

„Galutiniai nuspręsta, ar nutraukti sutartį su „Vėtrūna“, bus tarybos posėdyje, tačiau, be jokios abejonės, negali būti taip, kad laimi 20 mln. didesnę kainą pasiūliusi bendrovė. Kalbama apie patį principą. Už tuos pinigus dabar galime pastatyti dvi mokyklas“, – „15min” sakė vicemeras Romas Adomavičius.

Antroje vietoje likusi bendrovė „City Service“, valdoma „Rubicon Group“, buvo eliminuota dėl padarytų pažeidimų.

„Norima skelbti naują konkursą, nes antroje vietoje liko „Rubicon“ įmonė. Pastaroji padarė daug pažeidimų, kuriuos pripažino ir Viešųjų pirkimų tarnyba“, – sakė buvęs meras „tvarkietis" Juozas Imbrasas. 

 „City Service“ esą nepateikė banko garantijų bei dalyvavo konkurse su kita įmone kaip konsorciumas, nors bendradarbiavimo sutarties nebuvo. Galbūt merą šiek tiek suvedžiojo ar jis neįsigilino į situaciją. Nutraukus sutartį visas projektas įstrigtų, – sakė J.Imbrasas.

Sugaiš laiko

Pasak miesto opozicijos, nutraukiant sutartį su konkurso laimėtoja „Vėtrūna“ miestas sugaištų daug brangaus laiko.

„Galbūt merą šiek tiek suvedžiojo ar jis neįsigilino į situaciją. Nutraukus sutartį visas projektas įstrigtų“, – sakė J.Imbrasas. Politikas pakartojo naujos valdžios sumanymuose matantis kyšančias „Rubicon Group“ ausis. 

 „Jiems mažiausiai rūpėjo statybos, visa kalba sukosi apie mokyklos priežiūrą 20 metų. Sužinoję, kad planuojamas dujinis mokyklos šildymas, o ne centrinis, jie buvo nustebę, mat vien dėl to negautų apie 2 mln. Lt pajamų“, – dėstė J.Imbraso visuomeninis patarėjas, buvęs atsakingas už savivaldybės viešuosius pirkimus Remigijus Žemaitaitis.

Anot pašnekovo, viešųjų pirkimų procedūros yra sudėtingos, reikėtų derinti naujus projektus. „Neabejoju, kad „Vėtrūna“ kreiptųsi ir į teismą, kuris užtruktų dar mažiausiai metus“, – aiškino R.Žemaitaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius