-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 05

J.Prapiestis kreipiasi į Seimą dėl kaltinimų dalyvavus EBSW veikloje

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjas Jonas Prapiestis kreipėsi į Seimą dėl kaltinimų dalyvavus koncerno EBSW veikloje.
J.Prapiestis neatmeta, kad AT teisėjas B.Stakauskas galėjo susilaukti grasinimų dėl vienos jo nagrinėtos bylos.
J.Prapiestis neatmeta, kad AT teisėjas B.Stakauskas galėjo susilaukti grasinimų dėl vienos jo nagrinėtos bylos. / LAT nuotr.
Temos: 1 EBSW

Atsiųstame pranešime teigiama, kad LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku dabar esantis teisėjas norėtų, kad Seimas ištirtų jam reiškiamus kaltinimus „sudarius sąlygas koncerno EBSW veiklai“.

Kaip alternatyvų sprendimą kaltinimų ištyrimui parlamente, J.Prapiestis siūlo Seimo nariams kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT), kad šis ištirtų, ar Seimo nutarimai, kuriais teisininkas buvo paskirtas į LAT teisėjo, o šiuo metu šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko, pareigas neprieštarauja Konstitucijai.

J.Prapiestis norėtų, kad Seime būtų sudaryta komisija, kuri atliktų tyrimą dėl tuometinės Teisingumo ministerijos veiklos.

„Čia susiję su nesibaigiančia istorija, kuri yra vis kartas nuo karto ne tiek, kad atnaujinama, bet net ir sustiprinama – kad mano darbas Teisingumo ministerijoje (J.Prapiestis EBSW veiklos metais buvo teisingumo ministru - BNS) tam tikra prasme sudarė sąlygas EBSW veiklai", - BNS sakė J.Prapiestis, tvirtindamas, kad sulaukė kaltinimų ne tik neveiksnumu, bet ir palankumu koncernui.

Pasak teisėjo, jis norėtų, kad Seime būtų sudaryta komisija, kuri atliktų tyrimą dėl tuometinės Teisingumo ministerijos veiklos.

„Kadangi EBSW bylos artėja prie LAT, tai turi būti aišku (...) Jos (bylos - BNS) artėja ir todėl tokie kaltinimai iš Seimo tribūnos man, kaip LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkui, aš manau, sudaro tiesiogiai galimybę vėliau proceso dalyviams, koks bebūtų teismo sprendimas, sakyti, kad teismui buvo daromas spaudimas“, – kreipimosi priežastis aiškino teisininkas

Pats J.Prapiestis savo dalyvavimą EBSW veikloje griežtai neigia ir tvirtina, kad Teisingumo ministerija stengėsi atskleisti koncerno neteisėtus veiksmus.

Jeigu visgi byla pasiektų LAT, tačiau Seimas dar nebūtų pasisakęs dėl jam reikštų kaltinimų, J.Prapiestis tikino EBSW bylų nenagrinėsiąs.

„Bet kokiu atveju aš tų bylų nenagrinėsiu“, – sakė teisėjas. Tačiau, pasak J.Prapiesčio, dėl netobulos bylų skirstymo tvarkos jam tektų skirti teisėjus, kurie nagrinėtų EBSW bylas.

J.Prapiestis 1990-1992 metais buvo Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo deputatas, 1992-1996 metais dirbo teisingumo ministru, 1996-2005 metais buvo KT teisėjas.

Nuo 2005 metų liepos jis užima LAT teisėjo pareigas. LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku jis tapo 2007 metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius