Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 20

Jakų žiede darbai juda pabaigos link

Jakų žiedo rekonstrukcija užtikrintai važiuoja finišo link. Anot bendrovės „Kauno tiltai“ atstovų, jau padaryta apie 80 proc. numatytų darbų.
Jakų žiedo rekonstrukciją ketinama užbaigti kaip ir planuota – iki lapkričio 30-osios.
Jakų žiedo rekonstrukciją ketinama užbaigti kaip ir planuota – iki lapkričio 30-osios. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Darbai vyksta pagal grafiką – ketinama viską pabaigti, kaip ir planuota, iki lapkričio 30-osios“, – teigė bendrovės atstovė spaudai Aušra Kukelkaitė.

Šiuo metu įrengiama estakados hidroizoliacija, montuojami metaliniai atitvarai, dažoma estakada, pradėti aplinkos tvarkymo darbai. Artimiausiu metu ketinama pakloti asfaltą numatytose magistralės atkarpose prie estakados bei ant pačios estakados. Vėliau ketinama pradėti tvarkyti aplinką.
Pranešama, kad kai prasidės asfaltavimo darbai, porą savaičių bus ribojamas eismas atskiromis magistralės juostomis. Bet, tikimasi, kad visi apribojimais bus panaikinti dar spalį.

„Jakų žiedo rekonstrukcija mums išskirtinė ne tiek savo technologiniais sprendimais, kiek dydžiu, darbų apimtimis – tai bus ilgiausia estakada visoje Lietuvoje, jos ilgis sieks 610 metrų“, – teigė statytojai, kurie montavo ir šiuo metu ilgiausią šalies estakadą pietiniame Vilniaus aplinkkelyje, kurio ilgis yra 380 metrų.

Klaipėdos Jakų žiedo rekonstrukcijos vertė – 101  mln Lt. Darbai pradėti 2008-aisiais.
Tikimasi, kad užbaigus darbus ir atvėrus skirtingų lygių žiedą automobiliams šis bus kur kas pralaidesnis. Paskaičiuota, kad per parą šią sankryžą kerta apie 25 tūkst. automobilių. Čia dažnai susidarydavo spūstys.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius