Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 12

Jankauskas: mažinsime visas socialines išmokas

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas trečiadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad bus mažinamos visos socialinės išmokos, tačiau tikslių skaičių teks palaukti iki rugsėjo.
Donatas Jankauskas
Donatas Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Sodra

„Yra ruošiamas paketas, jame kalbama apie visas socialines išmokas. Visas socialines išmokas turime peržiūrėti ir mūsų siekis, kad visų socialinių grupių situacija būtų įvertinta lygiai teisingai“, – sakė ministras.

Klausiamas, kiek būtų mažinamos atskiros išmokos, ministras konkrečių skaičių ragino laukti rugsėjį. Jis pabrėžė, kad bendras mažinimas priklauso ne vien nuo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, bet ir nuo Vyriausybės, nuo šalies biudžeto galimybių.

Viceministrė Audra Mikalauskaitė užsiminė, kad mažiau nukentės socialiai jautriausios grupės: pensininkai, vaikus auginančios šeimos, laikinai darbą praradę asmenys ar bedarbiai.

„Jei mažiname, tai kiekviena socialinė grupė turi solidariai prisidėti prie to mažinimo, pagal savo galimybes. Buvo kalbama apie mažinimą nuo 5 iki 10 proc.“, – sakė viceministrė.

D.Jankauskas pridūrė, jog ruošiantis karpymui labiausiai bus atsižvelgiama į išmokų dydžius. „Norisi dar kartą pabrėžti grindų terminą: jei bus nuspręsta mažinti bet kokias socialines išmokas, tam tikra riba turės būti nustatyta“, – kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras. Tiesa, įvesti vadinamąsias išmokų lubas, anot jo, šiuo metu nesvarstoma.

Taip pat, pasak ministro, neatmetama galimybė didinti įmokas į „Sodrą“. „Kaip viena iš galimų priemonių  – įmokų didinimas 1–2 proc. – yra svarstomas. Profsąjungos siūlė 3 proc., bet koks bus sprendimas, palaukime rugsėjo“, – ragino ministras.

Prognozuoti šių metų „Sodros“ deficito D.Jankauskas nesiryžo. „Prognozuojama, bet deficito buvimas priklausys ir nuo tų politinių sprendimų, ar tos greitos ilgalaikės priemonės yra priimamos“, – teigė D.Jankauskas.

Pirmuosius siūlymus Vyriausybei D.Jankauskas žadėjo pateikti ateinantį pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius