-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 01

Jaučiai seimūnai laukia savo metų

Seimo Jaučiai laukia savo metų , bet naujametę naktį nežadėjo nei geltonai rengtis, nei jautienos kepsnių atsisakyti. Tačiau ne vienas Naujuosius sakė sutiksiąs namuose: juk Jautis – naminis gyvulys.
I.Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kai žengiame į Jaučio metus, kaip nepulsi skaičiuoti, kiek Jaučių yra Seime. Turime juk žinoti,   kaip  mūsų seimūnams 2009-aisiais seksis arti vagą valstybės labui. Tiesa, pagal kinų kalendorių Jaučio metai prasidės tik sausio 26-ąją. Tačiau niekas netrukdo juos pasitikti jau dabar, drauge su Naujaisiais, o sausio pabaigoje atšvęsti dar sykį.

Deja, tarp dabartinės kadencijos seimūnų Jaučiai, kuriems pagal horoskopą priskiriamas darbštumas ir ištvermė – vos devyni. Nebent pasiguostume, kad šiuo atveju svarbu ne kiek tų Jaučių, o kokie jie.

Tikisi ko nors gera

Viena iš Jaučių – Seimo pirmoji vicepirmininkė, konservatorė Irena Degutienė. Horoskopais ji sakė lyg ir netikinti, tačiau artimieji jau Kūčių vakarą priminė, kad netrukus prasidės jos metai. O I.Degutienė dar ir ištekėjusi už Jaučio. „Jau kai stojom kažkada į vieną vagą, tai iki šiol ir ariame“, – sakė 15min.lt seimūnė.

I.Degutienė prisipažino vieną Jaučio bruožą sau tikrai prisitaikiusi: esą visą laiką gyvenime turėjo plušėti ir plušėti, nes nieko lengvai negavo. Kadangi Jaučiai lyg ir tapatinami su žemės artojais, tai I.Degutienė prie namų irgi turi sklypelį žemės. Tačiau augina ten ne kokius pašarinius burokus, bet gėles.

Deja, tarp dabartinės kadencijos seimūnų Jaučiai, kuriems pagal horoskopą priskiriamas darbštumas ir ištvermė – vos devyni.

Naujųjų naktį, kai šiemet visi stengsis įtikti Jaučiui, rengsis geltonai ar dar kažkaip, nevalgys jautienos kepsnių, bet rupšnos žoles, I.Degutienė sakė jokių prietarų nesilaikysianti. Juolab kad Naujuosius žadėjo sutikti namuose, dviese su vyru. „Bet šiokia tokia mintis vis tiek kirba: jei jau tai mano metai, tai gal ir nutiks kas gera“, – prisipažino  į horoskopus ne visiškai spjaunanti seimūnė.

Šildosi Egipte

Įtakinga Seimo socdemė Milda Petrauskienė pagal kinų horoskopą taip pat Jautis. Nors tai naminis gyvūnas, Naujuosius metus ponia Milda šiemet nusprendė sutikti ne Lietuvoje. Sniego nematys,  bet maloniai pasišildys Egipte. Ilsėsis ten iki sausio 6-osios drauge su vyru, dukra ir žentu. „Na kaip čia pasakius“... – išsisuko ponia Milda nuo klausimo, ar tikinti horoskopais. Paskui patvirtino: žino, kad šiemet naujametę naktį reikia rengtis geltonai, bet pati tam dėmesio skirti nežadėjo.

M.Petrauskienė, nors yra Jautis, žemės ūkiu per daug nesižavi. Bet prie namų 15 arų sklypelį turi. Augina ten gėles. Kai nusibosta vienai knaisiotis po žemę, įkinko į darbus dukrą su žentu.

Pirmąkart išgirdo

„Koks Jautis? Aš Mergelė“! – atšovė portalui 15min.lt Seimo socdemas Justinas Karosas. O paskui apsidžiaugė: „Pirmąkart iš Jūsų išgirdau, kad esu dar ir Jautis. Gal sausio 26-ąją kaip nors ir atšvęsiu tokią progą. Reikės pagalvoti“...

Žinia, kad pagal kinų kalendorių yra gimęs Jaučio metais, J.Karosui visai patiko. „Taip, iš tiesų visą gyvenimą ariau ir dabar dar ariu, nors jau įpusėjau 72-uosius.  Bet nesu koks išskirtinis, daug žmonių taip daro“, – pripažino jis.

Pasak astrologų, Jaučio metai palankūs įsigalėti diktaūrai. Bet J.Karosas sakė tuo netikįs. „Jau vien dėl jūsų, žiniasklaidos, to nebus“, – nusprendė jis.

Naujuosius J.Karosas žadėjo sutikti namuose, Vilniuje, ir neketino net eiti žiūrėti kelis milijonus  kainavusių fejerverkų. „Nebent iš mūsų namų Antakalnyje bus matyti, tuomet pažiūrėsime, – sakė jis. – Dukra išvažiavo atostogų, o mudviem su žmona paliko globoti pusantrų metų anūką. Tad niekur neisime“. Vis dėlto seimūnas žadėjo Naujųjų metų sulaukti dar ne lovoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius