-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 29

Jaunieji Kauno sportininkai Atėnuose skynė laurus

Pirmadienio naktį iš Graikijos sugrįžusi Kauno miesto jaunųjų sportininkų ir jų trenerių delegacija turi kuo didžiuotis: Atėnuose vykusiose 43-iosiose tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai laimėjo 4 aukso, 4 sidabro ir 3 bronzos medalius.
Kauno sportininkų delegacija.
Kauno sportininkų delegacija.
Temos: 2 Vaikai Atėnai

Tradiciniame renginyje iš viso šiemet dalyvavo apie 2 tūkst. jaunųjų atletų ir jų trenerių iš 89 miestų, atstovaujančių 36 valstybėms. Lietuvai žaidynėse jau šeštą kartą atstovavo Kauno sportininkų rinktinė, kurioje šiemet buvo lengvosios atletikos, plaukimo, gimnastikos sportininkai ir mergaičių krepšinio komanda. 

Nors sėkmė lydėjo beveik visus Kauno sportininkus, labiausiai sekėsi gimnastui Tomui Kuzmickui. Moksleivis laimėjo net 6 medalius. Geriau nei pernai sekėsi ir Kauno plaukikams. Tadas Duškinas 100 metrų distanciją peteliške įveikė per 57,41 sekundę ir laimėjo aukso medalį. Dar du sidabro medalius iškovojo kauniečiai plaukikai Erikas Svirskas 200 metrų kompleksinio plaukimo rungtyje ir Jūratė Ščerbinskaitė, plaukusi laisvu stiliumi.

Aukso medalius namo parvežė ir šuolininkė į aukštį Edita Žukauskaitė bei rutulio stūmikas Povilas Dabašinskas. E.Žukauskaitė aukso medalį vaikų žaidynėse laimi antrus metus iš eilės. Sėkmingą lietuvių pasirodymą žaidynėse vainikavo Kauno mergaičių iki 16 metų krepšinio komanda. Kaunietės mažajame finale 49:37 nugalėjo šeimininkių – Atėnų krepšinio komandos – sportininkes ir pasipuošė bronzos medaliais.

Kartu su jaunaisiais Kauno sportininkais ir jų treneriais į Atėnus vykęs Kauno miesto tarybos narys Marijus Panceris pasakojo, jog per sporto renginio atidarymą Tarptautinių vaikų žaidynių organizacijos prezidentui Torstenui Raschui jis įteikė Kauno miesto mero siūlymas ateityje surengti tarptautines vaikų žaidynes Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius