-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 09

Jaunimas aiškinsis, kas vagia Kalėdas

Klaipėdos miesto savivaldybės Atviros erdvės jaunimo centras penktadienį, gruodžio 10-ąją, 16 val. rengia diskusiją jaunimui „Kas vagia Kalėdas“.
Kalėdų Senelis tradiciškai įžiebė miesto eglę. 2010 m. gruodžio 4 d.
Jaunimas diskutuos apie Kalėdų papročius, kurie egzistavo anksčiau ir yra dabar. / Andriaus Pelakausko nuotr.

Artėjant šventiniam laikotarpiui pastebima, kad kiekvienas jo laukia skirtingai. Vieniems tai susikaupimo, apmąstymų, buvimo su šeima metas, kitiems – šėlsmo, blizgučių, galimybės padidinti prekybą metas. Kai kurios šiam laikotarpiui būdingos tradicijos beveik tokios pat įvairiose pasaulio šalyse: Kalėdų dieną dalyvaujama ypatingose šventinėse mišiose, keičiamasi dovanomis, namai puošiami įvairiais simboliais.

Tačiau pastebima ir tai, jog kasmet Kalėdų laukimo ir šventimo tradicijos kinta. „Kas vagia Kalėdas?“ – jaunimo klaus ir susimąstyti apie Kalėdų papročius, kurie egzistavo anksčiau ir yra dabar, kvies Atviros erdvės jaunimo centro komanda.

Diskusijoje kartu su jaunimu apie Kalėdų papročių „vagis“ kalbės  humanitarinių mokslų fakulteto dekanas prof. doc. Rimantas Balsys, Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčios kunigas Saulius Stumbra, Pakrovo – Nikolskio bažnyčios kunigas Aleksandras Orinka, rinkodaros konsultantas Vytis Radvila, Lietuvių Tautinio Jaunimo Sąjungos Klaipėdos miesto filialo, jaunimo etnokultūros klubo „Devyniaragis" nariai. Diskusijai vadovaus Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus.

Atviros erdvės jaunimo centro komanda, rengdama šią diskusiją, tikisi paskatinti jaunimą susimąstyti ir išsakyti savo nuomonę apie Kalėdinių papročių prasmę, mažinti susvetimėjimą tarp skirtingai mąstančio jaunimo.

Renginys vyks Atviros erdvės jaunimo centre, I. Simonaitytės g. 24 (Naujakiemio suaugusiųjų mokykloje, 2 a.).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius