Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 04

Jaunimas: „Lietuvos kultūros sostinė – praleista proga Klaipėdai“

Uostamiesčio jaunimo kultūrinė organizacija „Kultūros raktas“ susirūpino, kad Klaipėda, kitais metais švęsianti jubiliejų, nerodo noro laimėti konkurso „Lietuvos kultūros sostinė“.
Pasidabinusi apšerkšnijusi Klaipėda laukia kalėdinio stebuklo.
Jaunimas siekia, kad Klaipėda taptų Lietuvos kultūros sostine. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Šio titulo 2011 metams sieks ir kaimyninis, Klaipėdos krašto miestas – Šilutė. Anot LR Kultūros ministerijos specialistų, kolkas gauta 10 paraiškų, neatmetama galimybė, kad jų paštu keliauja ir daugiau.

Klaipėda, pastebi organizacijos nariai, deja, į traukinį įšokti nebespėjo. Uostamiestis neišsiuntė paraiškos, tapti Lietuvos kultūros sostine – tai reiškia, kad toks šansas prarastas ateinantiems trims metams.

„Apmaudu, nes 2012 metais Klaipėda švenčia 760 metų jubiliejų, be to, didelė tikimybė, kad tais pačiais metais mieste vėl vyks Tarptautinis Europos šalių tradicinės kultūros festivalis „EUROPEADE“. Anot Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros reikalų departamento Kultūros skyriaus vedėjos Jolantos Braukylienės, buvo svarstyta galimybė dalyvauti projektų konkurse, tačiau mūsų organizacijai, vis tiek išlieka klausimas, kodėl nebuvo ryžtasi teikti paraišką projektų konkursui“, - teigė organizacijos vadovas Matas Drukteinis.

Jaunimo kultūrinės organizacijos „Kultūros raktas“ prezidentas Matas Drukteinis praėjusių metų gruodžio viduryje buvo susitikęs su J. Braukyliene, norėdamas paskatinti Klaipėdos miesto savivaldybę dalyvauti konkurse „Lietuvos kultūros sostinė“ ir teikti paraišką 2012 metams.
Taip pat M. Drukteinis pristatė, kaip įsivaizuoja projekto koncepciją bei pasiūlė keletą naujų renginių, kurie galėtų būti įdomūs ir Klaipėdos miesto bendruomenei, ir miesto svečiams.
„Buvau priimtas maloniai, tačiau, apmaudu, nepatikliai. Skyriaus vedėja į klausimą, ar savivaldybė rengiasi teikti paraišką, atsakė, kad nebesuspėsime taip padaryti šiemet. Sakė, kad bendysime kitais metais. Nors aiškiai projekto „Lietuvos kultūros sostinė“ nuostatuose parašyta, kad projektai dabar teikiami vieniems iš trijų ateinančių metų. Vadinasi, Klaipėda praleido galimybę miesto jubiliejų 2012-iaisiais metais sutikti, turėdama Lietuvos kultūros sostinės vardą.“ – aiškino M. Drukteinis.
Jaunimo kultūrinės organizacijos „Kultūros raktas“ bendruomenė apgailestauja, kad Klaipėdos miesto savivaldybės skyrius nesiėmė iniciatyvos ir neparengė paraiškos projektų konkursui „Lietuvos kultūros sostinė“, taip prarasdamas progą sujudinti iš pamatų miesto kultūrinį gyvenimą.
„Nors skyrius jau vieną kartą ir yra teikęs paraišką tokiam konkursui, tačiau antrasyk, kuomet yra inicatyvų iš šalies, kuomet aplinkybės galėtų lemti teigiamą miestui sprendimą, buvo susilaikyta. Manau, kad tokio pasyvumo rezultatas gali būti neapčiuopiamas, bet skaudus.“ – teigė Matas Drukteinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius