Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 09

JAV kariai misijai Afganistano Goro provincijoje rengsis Lietuvoje

Rugsėjo 8–9 d. Lietuvoje lankėsi JAV pajėgų Europoje vadavietės atstovai, kurie su Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės atstovais aptarė bendro JAV ir Lietuvos karių pasirengimo misijai sąlygas ir programas.
Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės kariai su vietos policijos pareigūnais.
Lietuvos vadovaujamos Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės kariai su vietos policijos pareigūnais. / KAM nuotr.

JAV atstovai lankėsi Lietuvos kariuomenės Pabradės poligone, apžiūrėjo Lietuvos kariuomenės Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centrą Nemenčinėje, kuriuose ir vyks pasirengimas misijai, teigiama pranešime spaudai.

Planuojama, kad 12 JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos karių į Lietuvą atvyks spalio viduryje, kur tris savaites kartu su aštuoniais lietuviais bendrai rengsis misijai Afganistane. Lietuvos ir JAV kariai suformuos naują – Policijos operacinę mokymo ir sąveikos grupę (angl. Police Operational Mentor and Liaison Team – POMLT), kuri Goro provincijoje rengs vietos policiją.

„Poligonai ir mokymo bazė, kuriuose vyks bendras JAV ir Lietuvos karių pasirengimas misijai, yra gerai pritaikyti kariams mokyti. Lietuvos kariuomenė atsakingai ruošiasi POMLT rengimui, todėl mes tikime, kad jis bus sėkmingas ir toliau stiprins JAV ir Lietuvos bendradarbiavimą“, – sakė JAV pajėgų Europoje vadavietės majoras Ericas Boyaras.

POMLT savo veiklą Goro provincijoje pradės lapkričio mėnesį kartu su naująja PAG rotacija. Lietuvos ir JAV policijos operacinės mokymo ir sąveikos grupei vadovaus Lietuvos karininkas.

Lietuva aktyvina paramą Afganistano saugumo pajėgoms savo atsakomybės rajone Goro provincijoje, kur pajėgų daugumą sudaro vietos policija. Šios priežastys lėmė policijos operacinės mokymo ir sąveikos grupės, apmokysiančios Goro policininkus, steigimą. Lietuva yra šios grupės vadovaujančioji šalis, o Pensilvanijos nacionalinės gvardijos įtraukimas į šio projekto veiklą išplės ilgametį sėkmingą Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą Gore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius