-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 26

Jehovos liudytojų kongrese – kalbos apie pasirengimą pasaulio pabaigai (nuotraukos)

Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, vyksta visuotinis Jehovos liudytojų kongresas „Budėkite!“. Ne tik religinės bendruomenės nariams, bet ir visuomenei skirtame renginyje daugiausia dėmesio bus skiriama pasaulio pabaigos temai.
Jehovos liudytojai
Jehovos liudytojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kiekvienam žmogui, save laikančiam krikščionimi, turėtų rūpėti trys dalykai: jis turėtų žinoti, kad Jėzus Kristus kalbėjo apie „didelius įvykius“, kuriuos jis vadino pasaulio pabaiga, ir ragino jai ruoštis, t.y . budėti. Apie tai parašyta Šv.Rašte. Tačiau reikia suprasti, ką tuo norėta pasakyti. Trečias dalykas – gyventi taip, kad mūsų gyvenimas būtų tarsi dvasinis budėjimas. Kad mes būtume pasirengę vadinamajai paskutinio teismo dienai“, – sakė Jehovos liudytojų kongreso atstovas spaudai Gytis Tereikis. Pasak jo, kongreso tikslas – ne išgąsdinti žmones, kad artėja pasaulio pabaiga. „Mes į tai žiūrime kaip į rimtą kvietimą susimąstyti“, – teigė Jehovos liudytojų bendruomenės atstovas.

Paskutinio teismo dienai reikia ruoštis, gyventi budint. Tačiau „budėti“ nereiškia laukti sudėjus rankas, bet gyventi aktyvų, prasmingą, dvasiškai turiningą gyvenimą.

Planuojama, kad Kaune vykstančiame kongrese per tris dienas apsilankys maždaug 3,5 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos, laikančių save Jehovos liudytojais. „Oficialiai bendruomenei priklauso apie 3 tūkst. žmonių, tačiau 2001 metais vykusio gyventojų surašymo duomenys rodo, kad Jehovos liudytojais save laiko dar mažiausiai 500 žmonių, nepriklausančių oficialioms bendruomenėms. Todėl ir manome, kad kongrese bus mažiausiai 3,5 tūkst. žmonių. Laukiami ir tie, kam tiesiog įdomus Šv.Raštas, jame skelbiami dalykai“, – pažymėjo G.Tereikis.

Tris dienas truksiančiame renginyje programa vyks dviejomis kalbomis – rusų ir lietuvių. Pranešėjų kalbos bus verčiamos ir į gestų kalbą. Kongreso organizatorių teigimu, vienas iš svarbiausių kongreso pranešimų „Kaip galite išlikti per pasaulio pabaigą?“ bus skaitomas sekmadienį. Tądien kongreso žiūrovams bus parodytas ir specialus vaidinimas „Tavo brolis buvo miręs ir vėl atgijo“, primenantis Biblijoje minimą pasakojimą apie sūnaus palaidūno sugrįžimą.

Tuo metu šeštadienį dalis kongreso programos bus skirta krikštijimo ceremonijai. Planuojama pakrikštyti keliasdešimt žmonių, kurie jau keletą mėnesių ir metų bendrauja su Jehovos liudytojais, tyrinėja Šv.Raštą ir yra apsisprendę tapti tikrais bendruomenės nariais. Organizatoriai pabrėžia, kad kūdikių ir spontaniškai pasikrikštyti nusprendusių žmonių jie nekrikštys. Krikšto ceremonija vyks stadione, kur specialiai šiam tikslui bus sumontuotas kilnojamasis baseinas (Jehovos liudytojais norintys tapti žmonės krikštijami ne apšlakstant vandeniu, bet akimirkai panardinami vandenyje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius