Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 03

Jehovos liudytojų kongrese – ne tik oficialūs bendruomenės nariai (nuotraukos, video)

Nuo penktadienio Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione vykstantis kasmetinis Jehovos liudytojų kongresas sutraukė tūkstančius. Nors didžioji dalis susirinkusių – nuolatiniai Jehovos liudytojų bendruomenės nariai, netrūko ir iš smalsumo ar kitų priežasčių atvestų žmonių. Kai kurie jų specialiai pasirinko šeštadienį, mat tądien stadione įrengtame kilnojamame baseine vyko naujų bendruomenės narių krikštas – viena iš kongreso dalių.
Naujų Jehovos liudytojų krikštijimas Kaune.
Naujų Jehovos liudytojų krikštijimas Kaune. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Buvo smalsu pamatyti, kaip tai vyksta, nes anksčiau buvau tik skaitęs. Pats nesu labai tikintis, tačiau ir ne ateistas. Todėl kalbos apie Kūrėją ir Dievą neerzino. Buvo visai įdomu“, – sakė šeštadienį kongrese apsilankęs Darius, sutikęs atskleisti tik vardą.

Tai, kad tarp kongreso dalyvių yra ne tik bendruomenės nariai, patvirtino ir Jehovos liudytojų kongreso atstovas spaudai Gytis Tereikis. Pasak jo, oficialiai Lietuvoje yra 3 tūkstančiai praktikuojančių Jehovos liudytojų. O į tokius renginius, kaip kongresas, jų ateina keliais šimtais daugiau. Pavyzdžiui, pirmąją šių metų kongreso dieną, penktadienį, stadione pranešėjų klausėsi 3240 žmonių.

„Žinoma, dalis jų – Jehovos liudytojai, gyvenantys ne Lietuvoje. Turime lietuvių, kurie nuolat atvyksta į kongresą iš Londono“, – 15min.lt sakė G.Tereikis.

Sunkmečiu katalikų bažnyčiose padaugėjo tikinčiųjų, ieškančių ramybės ar pagalbos pas dvasininkus. Pasak G.Tereikio, krizė žmonių atvedė ir į Jehovos liudytojų bendruomenes.

„Negaliu sakyti, kad yra žmonių antplūdis, tačiau skaičius šiek tiek padidėjo. Tikrai yra tokių, kurie anksčiau domėjosi tik materialiais dalykais, o dvasinius buvo atidėję į šoną. Krizė viską apvertė“, – kalbėjo Jehovos liudytojų kongreso atstovas.

Tris dienas vykstančiame kongrese pasauliečius labiausiai domina šeštadienis, kurio metu vyksta naujų Jehovos liudytojų krikštynos. Primenama, kad kūdikių ar spontaniško noro apimtų žmonių Jehovos liudytojai nekrikštija. Tik tuos, kurie iš anksto apsisprendė tapti pilnateisiais bendruomenės nariais.

Pats krikštas atliekamas ne apšlakstant, bet pagal sektiną ankstyvųjų krikščionių pavyzdį — žmogus akimirkai panardinamas vandenyje. Šiam tikslui stadione buvo sumontuotas kilnojamasis baseinas.

VIDEO: 15min.lt: Kaune pakrikštyti nauji Jehovos liudytojai

Kongresas baigsis sekmadienį. Paskutinę dieną numatytos paskaitos, pagrindinė sekmadienio kalba vadinasi „Kaip galite artinti prie Dievo?“. Sekmadienio popietę taip pat bus suvaidinta kostiuminė drama, sugrąžinsianti į Romos imperijos laikais vykusį ginkluotą sukilimą, apie kurį liudija Romoje netoli Koliziejaus tebestovinti triumfo arka ir kuris labai sukrėtė neseniai atsiradusią krikščionių religiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius