Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 28

Jei nesusitars, streikuos tris dienas iš eilės (atnaujinta)

Pirmadienį Kaune vėl streikuoja dalis troleibusų vairuotojų. Prie derybų stalo su bendrovės „Autrolis“ vadovais ketinantys sėsti streiko iniciatoriai neatmeta, kad jei valdžia netenkins jų reikalavimų, troleibusų vairuotojai streikuos dar dvi dienas iš eilės. Tuo metu įmonės vadovai laukia palankaus teismo sprendimo, leisiančio teisinėmis priemonėmis sustabdyti tolesnius streikus.
Troleibusų vairuotojų streikas
Streikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Apie šiandienos (pirmadienio – red. past.) streiką Kauno ir „Autrolio“ valdžią informavome iš anksto, kaip ir priklauso. Be perspėjimo streikų neberengiame“, – tikino Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Petras Balčaitis. Planuojama, kad streikas truks visą dieną. Kaip ir ankstesniais kartais, vietoj į darbą neišvykusių troleibusų jų maršrutais kursuoja „Kauno autobusų“ ir „Kautros“ autobusai.

13 val. streikuojančių vairuotojų ir „Autrolio“ bei miesto valdžios atstovai ketina sėsti prie derybų stalo.

„Kaip ir visada, tikimės, kad sulauksime mums priimtino susitarimo. Jei ne, streikuosime dar dvi dienas iš eilės – rytoj ir poryt. Kad rengsime tris dienas iš eilės truksiančius streikus, esame sakę anksčiau“, – teigė P.Balčaitis.

15min.lt primena, kad nepatenkinti ketinimais sumažinti atlyginimą, Kauno troleibusų vairuotojai surengė keletą streikų. Vieną jų, rugpjūčio 24 dieną surengtą neterminuotą streiką, Kauno miesto apylinkės teismas pripažino neteisėtu.

Papildyta 10 val.:  Pasak bendrovės „Autrolis“ generalinio direktoriaus Mindaugo Lego, pirmadienį dėl streiko į miestą neišvažiavo mažiau nei anksčiau troleibusų: kaip įprasta dirbo 74 iš 112 troleibusų vairuotojų. „Likusių maršrutais važiuoja autobusai, taigi gyventojai jokių nepatogumų neturėtų patirti. Dengiame 100 proc. troleibusų maršrutų“, – sakė M.Legas. Pasak įmonės vadovo, sumažėjęs streikuotojų skaičius rodo, jog streiko idėja išsikvepia: „Matosi, kad jiems nusibodo streikuoti. Reikia tikėtis, kad jie visai nustos taip ieškoti teisybės.“ Jei taip neatsitiktų, įmonės vadovai tikisi, jog streikai mieste liausis įsigaliojus teisiniams sprendimams. Pirmadienį turėtų paaiškėti Kauno apygardos teismo, į kurį prašydami susidariusioje situacijoje leisti taikyti laikinąsias apsaugos priemones rugsėjį kreipėsi „Autrolio“ vadovai, sprendimas.

„Tikimės, kad mums jis bus palankus. Tuomet streikai būtų sustabdyti bent kuriam laikui“, – sakė M.Legas. Kauno miesto apylinkės teismas, į kurį su tokiu prašymu pirmiausia buvo kreipęsi įmonės vadovai, jo nepatenkino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius