Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Jie – neliečiamieji

Mažindami biudžetą finansų ministras Algirdas Šemeta ir premjeras Andrius Kubilius stengėsi kuo mažiau nuskriausti ministerijose dirbančius valdininkus, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Algirdas Šemeta
Algirdas Šemeta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei ir ministerijoms darbo užmokesčio fondus numatoma apkarpyti. Tiesa, ne taip drastiškai, kaip žadama karpyti lėšas žemesnio rango institucijoms – jų darbuotojų darbo užmokesčio fondai turėtų sumažėti beveik 11–12 proc., rašo dienraštis.

Prezidentūrai, Seimui ir Vyriausybei atlyginimams skiriamos lėšos karpomos panašiai: nuo 11,2 iki 12,6 proc. Tačiau ministerijos nebus taip nuskriaustos – tik dviejų ministerijų – Socialinės apsaugos ir darbo bei Susisiekimo – darbo užmokesčio fondus žadama sumažinti daugiau kaip 10 proc. O biudžeto pertvarkos architekto A.Šemetos vadovaujama Finansų ministerija priskiriama prie kur kas mažiau nukentėsiančių institucijų. Ten atlyginimų fondą numatoma mažinti vis 5,6 proc. – tai penktas žemiausias rodiklis tarp visų 14 ministerijų. 

A.Šemetos darbovietė tampa beveik mažiausiai taupymo karštinės paliesta ministerija. Tiesa, reikia išskirti naująją Energetikos ministeriją – čia algos ne tik nemažės. Darbo užmokesčio fondas šioje institucijoje padidės net 22 proc. 

„Energetikos ministerijos darbo užmokesčio fondas padidėjo 22 proc. dėl to, kad iš Ūkio ministerijos papildomai numatoma perduoti 25 etatus, kuriems išlaikyti nuo šių metų liepos numatyta 491 tūkstančiai litų, atitinkamai sumažinus asignavimus Ūkio ministerijai“, – dienraščiui aiškino finansų ministras. Kodėl savo pavaldiniams darbo užmokesčio fondą jis nutarė sumažinti tik 5,6 proc., finansų ministras konkrečiai taip ir nepaaiškino. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius