Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 10

Jonava žiemą gąsdino jaunavedžiais

Triukšminga persirengėlių eisena, nusidriekusi pagrindinėmis Jonavos gatvėmis, šiemet buvo kaip niekada gausi – mat jonaviškiai užsimojo siekti masiškiausios Užgavėnių procesijos rekordo. Ožiais, ubagais, įvairiais padarais persirengusiųjų minioje dominavo baltais nuometais, gėlėmis atlapuose ir visais įmanomais vestuvininkų atributais pasipuošę nuotakos ir jaunikiai, atsiliepę į šios tradicinės šventės organizatorių raginimus suburti Jonavoje gausiausią jaunavedžių būrį.
Užgavėnės Jonavoje
Užgavėnės Jonavoje / Jonavos kultūros centro nuotrauka
Temos: 2 Jonava Užgavėnės

„Jaunavedžiai pasirinkti ne atsitiktinai, – pasakoja Jonavos r. savivaldybės kultūros centro etninės kultūros specialistė Judita Margevičienė. – Nors kvietėme ir kitus persirengėlius, tačiau pirmenybę šįkart teikėme jaunavedžiams. Juk seniau stengtasi susituokti iki gavėnios, nes po to – ramybės metas, jokių piršlybų, jokių vestuvių. Žemės ir žmogaus saitai nuo seno labai stiprūs, tarpusavyje susiję, tad ir žemės, ir žmogaus vaisingumas turi savo sutampančius ciklus.“

Jonavos gatvėmis per Užgavėnes traukė 39 jaunikiai, 78 nuotakos, 86 kitokie persirengėliai – iš viso 203 personažai.

Eitynėse dalyvavo 15 Jonavos ir rajono įstaigų, organizacijų, įmonių, o „Meilingiausių jaunavedžių“ titulas atiteko Jonavos rajono Panoterių kultūrnešiams Janinai ir Algimantui Adomaičiams.

Ar tai gausiausia Užgavėnių procesija Lietuvoje, praneš rekordus fiksuojanti agentūra, tačiau jonaviškiams ši idėja, atrodo, patiko – prie kultūros centro šurmuliuojant Užgavėnių dalyviams, čirškant ant laužo kepamiems blynams, skambant liaudiškos kapelos „Jonis“ dainoms, buvo aptarinėjami „jaunavedžiai“, jų kostiumai ir ketinama kitąmet patiems prie eitynių prisijungti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius