Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27

Jonavos ligoninės medikai: „Ar įmanoma kūdikį pagimdyti per penkias minutes, tualete?“

„Ji buvo smulkaus kūno sudėjimo, nėštumo visiškai nesimatė. Moteris skundėsi gausiomis mėnesinėmis ir prašė vaistų nuo skausmo. Tačiau gydytojai, įtarę, kad moteris neseniai pagimdžiusi, pranešė policijai“, – „Jonavos žinioms“ sakė Jonavos ligoninės direktorė Aldona Balutienė.
Jonavos ligoninė
Jonavos ligoninė / „Jonavos žinių“ nuotr.

Savaitgalį įvykdytas šiurpus nusikaltimas, kai moteris, kaip įtariama, nužudė naujagimį ir išmetė jį į šiukšlių dėžę, kol kas kelia daugiau klausimų, nei yra atsakymų. Pasak A.Balutienės, į Jonavos ligoninės priėmimo skyrių 26 metų Kaišiadorių rajono gyventoja kreipėsi vasario 24-osios vakarą, apie 21 valandą. Ji atvyko kartu su mama. „Tuo metu priėmimo skyriuje buvo nedaug žmonių. Pacientė nieko nekalbėjo – kalbėjo jos mama. Ji sakė, kad dukrai – labai gausios mėnesinės, tačiau tokios jos būna maždaug kas du mėnesius. Moteris paprašė, kad medikai dukrai suleistų vaistų nuo skausmo“, – pasakojo A.Balutienė. Kaip pasakojo priėmimo skyriaus seselės, moteris buvo liekno kūno sudėjimo, o tai, kad ji gali būti nėščia, niekam įtarimų nekilo. Į priėmimo skyrių iškviesta budinti gydytoja. „Kadangi moteris skundėsi gausiomis mėnesinėmis, budinti gydytoja paklausė, ar ji nėra nėščia. Ji paneigė. Tuomet gydytoja paskyrė moteriai kraujo tyrimą ir vaistus nuo skausmo“, – sakė A.Balutienė.

Kol seselė pasiėmė vaistus ir norėjo pasikviesti ligonę į procedūrinį kabinetą, jos koridoriuje nebebuvo. „Pasak mamos, dukra nuėjo į tualetą. Tuomet seselė pasakė, kad laukia pacientės procedūrų kabinete. Tačiau kai nesulaukė jos maždaug 5–7 minutes, pačios seselės atėjo prie tualeto durų ir ėmė klausinėti, ar nieko nenutiko. Moteris pasakė, kad viskas gerai ir netrukus išėjo“, – pasakojo A.Balutienė. Priėmimo skyriuje dirbančios seselės pastebėjo, kad moters rankos – kruvinos, taip pat kruvina palto apačia. Medikės paklausė, ar moteris pasikeitė įklotą, tačiau ši paaiškino, kad įklotų neturi. „Tai pasirodė keista. Tačiau mūsų seselės jai davė sauskelnes. Nutarta moterį paguldyti stebėjimui į ginekologinį-akušerinį skyrių. Ten jos dar kartą klausė apie nėštumą. Ji ir vėl paneigė“, – sakė A.Balutienė. Pacientei buvo atliktas kraujo tyrimas, pastatyta lašinė, o iš ryto atliekamas echoskopas ir apžiūra.

„Tada ir kilo įtarimas, kad kažkas čia ne taip. Matėsi, kad moteris yra neseniai pagimdžiusi. Gydytoja moteriai pasakė, jog pasakytų tiesą, nes bus kviečiama policija. Ir tik tada ji prisipažino, kad pagimdė, tačiau nei kur, nei kaip, nesakė. Tik teigė, kad naujagimį užkasė miške“, – kalbėjo A.Balutienė. Į Jonavos ligoninę atvykę pareigūnai, pasak A.Balutienės, moterį išsivežė, o netrukus – grįžo.

„Tada ir paaiškėjo, kad naujagimį ji išmetė ligoninės tualete, o vėliau sanitarė išnešė šiukšles į konteinerį. Tačiau mes savęs klausiam – ar tikrai išnešiotą kūdikį buvo galima pagimdyti per 5–7 minutes ir taip, kad niekas nieko negirdėtų? Nebuvo nei kūdikio verksmo, nesimatė, kad moteriai prasidėję sąrėmiai. Mums policija nieko nesako, tačiau patys svarstome, gal buvo dar mažas nėštumas ir kūdikis gimė neišnešiotas? Šioje istorijoje daug keistų dalykų“, – kalbėjo A.Balutienė.

Medikai svarsto, ar negalėjo būti taip, jog moteris į ligoninę atsinešė jau pagimdyto naujagimio kūną ir tualete jį išmetė. Kaip pirmadienį pranešta per spaudos konferenciją, įtariamoji moteris davė gana išsamius parodymus. Po dviejų suėmimo parų ji išleista – nuspręsta jos ilgesniam laikui nesuimti. Moteriai pareikšti įtarimai dėl naujagimio nužudymo. Kaip spaudos konferencijoje sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Rimas Bradūnas, ikiteisminio tyrimo metu bus privalomai vertinami ir Jonavos ligoninės medikų veiksmai. Spaudos konferencijoje pareigūnai teigė, jog moteris jau turi vieną mažametį vaiką, ir pastaruoju metu gyveno ne Kaišiadorių rajone, tačiau Jonavos rajone, pas mamą. Pirminiais duomenimis, moteris nuo artimųjų nėštumą slėpė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius