Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Joniškio mero rinkimus prapylęs socialdemokratas Liudas Jonaitis tulžį lieja ant moksleivės

Joniškio socialdemokratas Liudas Jonaitis pasiryžęs užtampyti po teismus kiekvieną, kuris teršia jo nepriekaištingą garbę ir orumą. Net jei tai būtų egzaminams besirengianti abiturientė ar komentaruose blevyzgojantis laido riteris. Socialdemokratui nerūpi, kad kai kurie Lietuvos politikai pokštus apie save net kolekcionuoja. „Aš savo reikalus tvarkau kitaip“, – teigė politikas, nesileisdamas kalbas apie Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės atlaidumą interneto „troliams“.
Karikatūra su Joniškio socialdemokratu Liudu Jonaičiu
Karikatūra su Joniškio socialdemokratu Liudu Jonaičiu

Joniškietė abiturientė Jurinta gražų rinkimų sekmadienio rytą sumanė paskatinti bendraamžius atlikti pilietinę pareigą – balsuoti už vieną iš kandidatų į merus – liberalą Gediminą Čepulį arba socialdemokratą Liudą Jonaitį.

„Pastebėjau, kad po pirmojo turo buvo mažas jaunimo aktyvumas“, – teigė mergina.

Taip ir padarė. Parašė į abiturientų laidos uždarą grupę „Facebook“ socialiniame tinkle bei pridėjo šaržuotą L.Jonaičio lankstinuko nuotrauką.

„Pabrėžiu, kad tai uždara grupė, skirta įvairioms diskusijoms. Pridėjau paveiksliuką – vieno iš kandidatų šaržą. Jei būtų po ranka pakliuvęs ir kitas, būčiau įdėjusi abu“, – toliau dėstė rinkiminius nuotykius mergina.

Jurinta sako, kad taip pasielgė ne todėl, kad norėjo kandidatą įžeisti ar sumenkinti. Tiesiog tikėjosi atkreipti abiturientų dėmesį į politiką ir šiek tiek padiskutuoti.

Mergina atsiprašė, tačiau politikas neatlyžo

„Viešojoje erdvėje gausu įvairiausių karikatūrų su visiems žinomų asmenų veidais, tad nemaniau, kad šis mano pokštas taps tokiu reikšmingu“, – tikino Jurinta.

VIDEO: Kovo 11-osios koncerto fragmentas

Mergina nepriklauso jokiai partijai. Kai Jurinta sužinojo, kad L.Jonaitis labai jautriai sureagavo į jos juoką, pati suskubo atsiprašyti: „Kalbėjomės, nuoširdžiai atsiprašiau ir stengiausi paaiškinti, kad šis pokštas nebuvo skirtas jam įžeisti.“

Savaitraščio „15min“ iliustr./Karjeros pabaiga
Rimo Valeikio/savaitraštis „15min“ karikatūra/Zigmas Vaigauskas

Abiturientė tikina, kad socialdemokratai patys plačiai paviešino jos sukurtą karikatūrą. Vienas iš jų gavo nukopijuotą kompiuterio ekraną su šiuo vaizdu ir patalpino Joniškio socialdemokratų „Facebook“ puslapyje.

„Galima sakyti, kad ne aš užsiėmiau politine reklama, o jie patys. Nes antireklama taip pat yra reklama. Jų grupė atvira ir jie šitą žinią pasiskelbė taip pat rinkimų metu“, – tvirtino mergina.

Savaitraščio „15min“ iliustr./Viktoras Uspaskichas – jau liečiamasis
Rimo Valeikio/savaitraštis „15min“ karikatūra/Viktoras Uspaskichas – jau liečiamasis

Užsimanė atsiprašymo per spaudą

Socialdemokratas L.Jonaitis jau 28-erius metus vadovauja Joniškio žemės ūkio mokyklai. Prieš tai vadovavo Joniškio rajono komunistinio jaunimo sąjungai (komjaunimui).

Liberalui G.Čepuliui mero rinkimuose jis pralaimėjo per plauką. Pastarasis į priekį išsiveržė tik tuomet, kai buvo suskaičiuoti miesto balsai. Rajone L.Jonaitis buvo šiek tiek pranašesnis.

Na, koks čia atsiprašymas – atsiprašau, nedariau. Tegul sprendžia institucijos.

Politikas per šiuos rinkimus jautriai ir opiai sureaguoja jau ne pirmą kartą. Teisėsaugai pasiskundė ne tik dėl abiturientės karikatūros, bet ir dėl šmeižikiškų komentarų po publikacija 15min.lt portale.

„Po jūsų publikacija buvo šmeižiančių komentarų. Vieną komentatorių išsiaiškinome. Su juo asmeniškai dar nesusidūriau. Susitiksime teisme“, – sakė L.Jonaitis.

Politikas niekais nuleido abiturientės atsiprašymą: „Na, koks čia atsiprašymas –  atsiprašau, nedariau. Tegul sprendžia institucijos. Bus jai byla dėl orumo įžeidimo ir dėl agitacijos rinkimų dieną. O atsiprašymas tegul būna per spaudą.“

Interneto memas apie L.Graužinienę
Interneto memas apie L.Graužinienę

O kaip vertina politikas kitus pašiepiamus šalies valdžios žmones, kurie karikatūristų po teismus netampo? Pavyzdžiui, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė?

„Na, tai jūs jos ir klauskit, tos Seimo pirmininkės Graužinienės, o aš savo reikalus tvarkau kitaip. Nebeturiu laiko kalbėti. Pagalvokite pats, jei būtumėte vietoj manęs. Kaip jums tada tie žodžiai ir nuotrauka?“

Liudas Jonaitis. Joniškio mero rinkimai.
Liudas Jonaitis. Joniškio mero rinkimai.

Joniškio rajoną liberalai valdys su socialdemokratais

L.Jonaitis atskleidė, kad jo vadovaujami socialdemokratai planuoja kurti Joniškio valdančiąją daugumą su liberalais. Abi politinės jėgos rinkimuose gavo po aštuonis mandatus.

Socialdemokratai planuoja kurti Joniškio valdančiąją daugumą su liberalais. 

„Jei žmonės labiausiai patikėjo mumis, kam mums kalbėti apie „mažiukus“.

Pagal politinę etiką turime dirbti kartu, o ne jungtis su mažomis partijomis“, – komentavo socialdemokratas.

Dar prieš antrąjį turą socialdemokratai planavo galimybę jungtis su  balsų pirkimu pagarsėjusiais „darbiečiais“ ir vengė liberalų.

VIDEO: Joniškyje išankstinių rinkimų dalyviai būriais suneša balsavimo įrodymus

Nufilmuotas balsų pirkimo atvejis buvo perduotas tirti Šiaulių policijai. Yra užfiksuota balsų pirkimo kaina. Keletas asmenų prisipažino pardavę savo balsus. VRK apie šį incidentą dar nepateikė jokios nuomonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius