Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 29

Jono Miliaus deklaracijos: skurdas 2014 metais ir išaugusios santaupos 2015-aisiais

Ant braškančios kėdės sėdinčio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Jonas Milius santaupos išaugo, jei tikėtume penktadienį paviešinta jo turto deklaracija už praėjusius metus. Tačiau, pasirodo, dar 2014-aisiais jis neturėjo nei santaupų, nei nekilnojamojo turto.
Jonas Milius
Jonas Milius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

J.Milius į skandalą pateko ketvirtadienį, kai jo kabinete apsilankė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai. Šio tyrimo centrinės figūros – Seimo narys, vienas partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderių Petras Gražulis, su juo siejama bendrovė „Judex“ ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius J.Milius. Iš STT paskelbtos informacijos galima manyti, kad bendrovė „Judex“ turėjo problemų, kurias P.Gražulio prašymu ėmėsi spręsti pats tarnybos direktorius J.Milius.

STT darė kratas J.Miliaus kabinete, P.Gražulio darbo vietoje, bendrovėje „Judex“. Po apklausos STT J.Miliui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba.

Pasak STT, šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, kad vienos maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

Deklaracijos mįslės

VMVT vadovas J.Milius gali sulaukti klausimų ne tik dėl to, kas jį sieja su koldūnus gaminančia bendrove „Judex“. Vyriausiajam veterinarui laikas užduoti klausimą, kodėl jis deklaracijoje už 2014 metais nurodė neturintis jokių santaupų. 15min užduoti šio klausimo nepavyko, nes J.Milius penktadienį nebuvo pasiekiamas telefonu.

Jei tikėtume oficialia penktadienį pateikta VMVT tarnybos vadovo J.Miliaus deklaracija, praėjusiais metus jis turėjo pastatų už 32,3 tūkst. eurų, jo sutuoktinė Irena Miliuvienė – dar už 20 tūkstančių eurų.

Vadinasi, nuo 2013 m. jo turto vertė nekito, nes už 2013 m. deklaruota 111,6 tūkst. litų (32,3 tūkst) vertės statiniai.

Jo turimų žemės sklypų vertė pernai irgi liko ta pati kaip ir užpernai. Pernai jų vertė sudarė 8,7 tūkst. eurų, jo sutuoktinės – beveik 7 tūkstančiai eurų. Tiek pat ir prieš trejus metus.

Ties eilute „transporto priemonės“ – irgi tokia pati vertė: 40,5 tūkst. eurų, jo žmonos – 25 tūkst. eurų. Meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių J.Milius praėjusiais metais turėjo už 3 tūkst. eurų.

Tačiau Veterinarijos tarnybos vadovo santaupos padidėjo. Už praėjusius metus jis deklaravo turintis 48 tūkst. eurų kredito įstaigose ir kitur, kai dar 2013 m. piniginių lėšų suma siekė 95 tūkst. litų (27 tūkst. EUR). Už 2014 metus jis deklaravo neturintis jokių lėšų.

Jo sutuoktinė už praėjusius metus deklaravo turinti 31 tūkst. eurų, panašiai tiek ir užpernai. J.Miliaus paskolintų ir negrąžintų lėšų suma pernai sudarė sudarė 33 tūkst. eurų, kai 2014 metais – 30 tūkstančių litų. Beje, įrašas apie paskolintas sumas yra vienintelis iš J.Miliaus deklaracijos už 2014 m.

Dukra dovanojo kotedžą

VTEK pateiktoje deklaracijoje rašoma, kad J.Milius šių metų gegužės 20 dieną gavo dukters dovaną, vertą 195 tūkstančių eurų.

Pagal anksčiau deklaruotus duomenis, dukters sutuoktinis – „Birštonai mineraliniai vandenys“ ir ko valdybos pirmininkas Norbertas Pranckus. Pačiai dukrai priklauso įmonė „Akvavita“.

J.Milius sakė, kad ta dukters dovana yra kotedžas, kuriame jis su žmona gyvena.

„Gera dukra, – teigė jis, paklaustas, kokioms aplinkybėmis sulaukė tokios dovanos. – Buvo taip, kad jie žadėjo ten gyventi patys, bet įsikėlė kitur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius