Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 17

Jubiliejaus proga – šventė miestiečiams

Šiemet dvidešimties metų jubiliejų švenčianti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šeštadienį kviečia miestelėnus kartu paminėti šią sukaktį.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didelio dėmesio sulaukė moksleivių piešinių, esė ir uosto dainos teksto kūrimo konkursas „Lietuva prie jūros“. Darbus pateikė daugiau kaip 300 moksleivių iš trisdešimties skirtingų Lietuvos mokyklų. Atrinkti darbai eksponuojami uosto interneto svetainėje. Geriausi darbai papuoš Uosto direkcijos 20-mečio proga išleistą albumą.

Šventiniai renginiai šeštadienį prasidės 12 val. oficialiu šventės ir Senojo jūreivio kiemelio atidarymu. Visą dieną šurmuliuos amatininkų ir tautodailininkų mugė. Mėgstantys žaidimus ir pramogas, savo jėgas galės išbandyti „Jūrų kadetų mokykloje“, kurioje laukia jūrinės tematikos žaidimai: lipimas į laivo burės stiebą, jūrinių mazgų rišimo konkursas, kurėnų traukimo varžybos, inkaro metimas į tolį ir kt.

Šventinę nuotaiką iki 18 val. kurs folkloro ansamblis „Kuršių ainiai“, tautinių šokių ir dainų ansamblis „Žilvinas“, skrabalisto Regimanto Šilinsko pasirodymas, muzikos ansamblis „Kupolė“, kolektyvas „Uostamiesčio muzikantai“ ir kiti atlikėjai.

Šventės organizatoriai tikisi, kad didžiausio susidomėjimo sulauks „Drakonų“ laivų lenktynės, kurios vyks Danės upės atkarpoje nuo Pilies tilto iki Jono kalnelio. Dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos įsteigtos taurės norą varžytis pareiškė daugiau kaip 20 bendrovių ir visuomeninių organizacijų komandų. Oficialus lenktynių startas bus skelbiamas 14 val. prie Pilies tilto.

Šventės kulminacija – vakarinis koncertas „Didžioji odisėja – dainuojantis kruizas“. Simboliniai uosto vartai atsivers 20 val. ir visi susirinkę į Klaipėdos kruizinių laivų terminalą išvyks į kelionę aplink pasaulį drauge su Vytautu Rumšu jaunesniuoju, Violeta ir Viliumi Tarasovais, Irena Starošaite ir Žilvinu Žvaguliu, Deiviu ir Renata, Donatu Montvydu ir kitais atlikėjais.

Šventinių Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dvidešimtmečio renginių data pasirinkta neatsitiktinai – gegužės 20 dieną taip pat švenčiama Europos jūrų diena. O gegužės 21 dieną, 22 val., vasaros ir laivybos sezoną Klaipėdoje oficialiai atidarys naktinis laivų paradas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius