Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 12 /13:10

Julija Mackevič palieka Liberalų sąjūdį: „Sprendimą priėmiau seniai“

Liberalų sąjūdžio valdybos narė Julija Mackevič pirmadienį paskelbė paliekanti partiją.
Julija Mackevič
Julija Mackevič / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Gerbiami kolegos! Noriu visiems jums pranešti apie naują savo gyvenimo etapą. Aš uždarau puslapį, susijusį su Liberalų sąjūdžiu ir jau parašiau prašymą dėl išėjimo iš partijos“, – pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje paskelbė politikė.

Ji pridūrė tai daranti sąmoningai ir be apgailestavimo: „Per savo veiklos metus partijoje man pavyko padaryti daug – sukurti Tautinių bendrijų komitetą, suburti bendraminčių ir draugų komandą, sunkiai iškovoti partijai tarybos nario mandatą Šalčininkų rajone, susipažinti su įdomiais žmonėmis ir padėti paprastiems žmonėms.“

J.Mackevič rašo jaučianti, kad jos galimybės partijoje yra išnaudotos, o jai būtina eiti toliau – įgyvendinant savo idėjas ir planus, susijusius su Pietryčių Lietuva ir Lietuvos Tautinėmis bendrijomis.

„Mums reikia postūmio ir rezultatų, o ne tuščių kalbų ir diskusijų. Nusprendžiau grįžti į aktyvų visuomeninį gyvenimą. Tiesą sakant, iš visuomeninės veiklos aš ir atėjau į politiką. Džiaugiuosi, kad galiu būti savimi, vėl priimti sprendimus ir daryti daug naudingų dalykų tiek savo kraštui, tiek Valstybei. Linkiu visiems sėkmės ir iki pasimatymo!“ – rašo politikė.

Sprendimas buvo priimtas seniai

15min J.Mackevič kitų pasitraukimo priežasčių nenurodė: „Man paprasčiau būti ta grynąja visuomenininke, negu partijos nare. (...) Sprendimas buvo priimtas seniai. Partiškumas labai trukdė man, bet aš norėjau tęsti tai, ką pažadėjau kolegoms. Dėl to ėjau į Seimo rinkimus“.

Politikė teigė, kad pasitraukimo nereikėtų sieti su jai nesėkmingai pasibaigusiais Seimo rinkimais.

Ji tvirtino, kad nepaisant to, jog nepateko į parlamentą, asmeninis rinkimų rezultatas ją tenkina – iš 14 kandidatų Panerių vienmandatėje apygardoje ji liko ketvirta.

„Esamoje situacijoje Lietuvoje, būnant visuomenininke tautinių bendrijų klausimais aš galėsiu daugiau pasiekti, nei politikė. Tai yra faktas“, – pabrėžė ji.

R.Šimašius padėkojo

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Partijos pirmininkas, sostinės meras Remigijus Šimašius po šiuo politikės įrašu jai padėkojo už bendrą veiklą.

„Julija Mackevič, tavo liberali veikla – audringa ir matoma. Ačiū tau už tai, ką nuveikėme, ir sėkmės su kitais planais!“ – teigė jis.

J.Mackevič nevengė kritikuoti partijos vadovybės, buvo Antano Guogos pašalinimo iš partijos iniciatorė. Po šio politikės siūlymo A.Guoga iš partijos pasitraukė pats.

Suvažiavime birželį politikė tikino, kad viskas, ką darė partija nuo pat kratų E.Masiulio namuose, buvo vien klaidos.

„E.Masiulis iš karto išėjo ir paliko visus postus. Padarė sunkų ir stiprų žingsnį, nes galvojo apie partiją. Turiu klausimą kai kuriems mūsų partijos lyderiams – apie ką jūs galvojate? Apie savo karjerą ar partiją? Ar patogiau yra važinėti po visą Lietuvą ir pilti purvą ant buvusio lyderio, kolegos ir draugo? Kokią žinutę jūs nešate Lietuvos žmonėms? Ir antras klausimas – ar jūs kaskart džiaugsitės tuo, kad yra vykdomos kratos pas mūsų bendrapartiečius? Ar mūsų lyderiai yra kiekvienas už save, ar atsakingi už visą partiją?“ – klausė J.Mackevič.

Birželį ji paskelbė, kad traukiasi iš Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos, nes tai nesuderinama su kandidatavimu Seimo rinkimuose. Rinkimai J.Mackevič buvo nesėkmingi – į Seimą ji nepateko.

Prokurorai apklausia G.Steponavičių

Tuo metu pats G.Steponavičius aiškino to nebandęs nuslėpti, tik nesupratęs savo statuso.

Pirmadienį Generalinėje prokuratūroje tęsiama narystę Liberalų sąjūdyje sustabdžiusio parlamentaro Gintaro Steponavičiaus apklausa.

Politikas buvo apklausiamas beveik visą praėjusios savaitės penktadienį.

Neseniai paaiškėjo, kad jis politinės korupcijos byloje yra specialusis liudytojas. Tuo metu pats G.Steponavičius aiškino to nebandęs nuslėpti, tik nesupratęs savo statuso.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą, kuriame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai birželį vienu metu atliko kratas buvusio Kauno mero Rimanto Mikaičio namuose Kaune ir G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius