Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 23

Jungtinių Tautų 70-mečio proga mėlynai nušvis Gedimino pilis

Jungtinių Tautų (JT) organizacijos 70-mečiui skirtoje tarptautinėje akcijoje „Nuspalvink pasaulį mėlynai, JT spalva“ šeštadienio vakarą dalyvaus ir Lietuva – mėlynai nušvis vienas geriausiai pasauliui pažįstamų sostinės simbolių – Gedimino pilis.
Gedimino pilis
Gedimino pilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami prisijungti prie akcijos – nuotraukomis ir filmuota medžiaga su žymėmis #UN70 ir #UNBlue dalytis socialiniuose tinkluose ir taip švęsti Jungtinių Tautų 70-metį bei Lietuvos narystę JT Saugumo Taryboje.

Gedimino pilis mėlyna spalva švytės nuo spalio 24 d. 20.00 val. vakaro iki spalio 25 d. 1.00 val. nakties.

Dalyvavimą akcijoje taip pat patvirtino daugybė garsių pasaulio objektų. Tarp jų – Jungtinių Tautų būstinė, Niujorko dangoraižis „Empire State Building“, „SkyTree“ bokštas Tokijuje, Briuselio miesto rotušė, Atėnų miesto rotušė ir Dzeuso šventykla, Jet d'Eau fontanas Ženevoje, Hagos miesto rotušė ir Taikos rūmai, Meksikos nepriklausomybės angelas ir Dailės rūmai.

„Jungtinių Tautų jubiliejus – gera proga įvertinti reikšmingus JT pasiekimus stiprinant tarptautinę taiką ir saugumą, taip pat ieškoti sprendimų, kaip JT turėtų reformuotis, prisitaikydama prie dabarties iššūkių, kad galėtų efektyviai užkirsti kelią konfliktams ir agresijai, bandymams perbraižyti valstybių sienas, terorizmo plitimui, žmogaus teisių pažeidimams“, – pažymi užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak Lietuvos diplomatijos vadovo, narystė JT, o šiuo metu ir JT Saugumo Taryboje, suteikė mūsų šaliai galimybę tiesiogiai dalyvauti pasaulio politikos procese ir siekti, kad tarptautiniuose santykiuose vis labiau įsitvirtintų pagarbos žmogaus teisėms, demokratijai bei valstybių lygiateisiškumui principai.

„Ypač reikšmingas yra Lietuvos išrinkimas į JT Saugumo Tarybos nenuolatines nares, kuris liudija mūsų šalies tarptautinį pripažinimą ir JT bendruomenės pasitikėjimą Lietuvos diplomatija“, – sakė ministras.

Savo veikloje JT Saugumo Taryboje Lietuva didžiausią dėmesį skiria išorės agresijos prieš Ukrainą klausimui, teisės viršenybės ir demokratinių vertybių įtvirtinimui tarptautiniuose santykiuose bei konfliktų sprendimo praktikoje, kovos su tarptautiniu terorizmu stiprinimui, civilių apsaugai konfliktuose, moterų ir vaikų teisių apsaugai, žurnalistų saugumui, Saugumo Tarybos veiklos atvirumo ir skaidrumo skatinimui.

JT – tarptautinė organizacija, kurią sudaro 193 valstybės. Organizaciją pasibaigus Antrajam pasauliniam karui, 1945 m. spalio 24 d., įkūrė Jungtinių Tautų chartiją pasirašiusi 51 valstybė. Lietuva JT nare tapo 1991 m. rugsėjo 17 dieną. 2013 m. Lietuva absoliučia balsų dauguma buvo išrinkta nenuolatine JT Saugumo Tarybos nare 2014–2015 m. kadencijai.

Gedimino pilis mėlyna spalva švytės nuo spalio 24 d. 20.00 val. vakaro iki spalio 25 d. 1.00 val. nakties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius