Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 15

Juodšiliuose bažnyčia pašventinta palaimintojo vardu

Vilniaus rajone, Juodšiliuose, konsekruota bažnyčia, kuriai suteiktas Palaimintojo Mykolo Sopočkos titulas. Tai pirmoji šio Gailestingumo apaštalo vardu taip tituluota bažnyčia pasaulyje.
Kunigas
Kunigas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Juodšiliuose pašventinta jau kurį laiką tikinčiuosius priimdavusi, tačiau konsekracijos laukusi bažnyčia. Gailestingumo apaštalu vadinamo, palaimintojo M.Sopočkos titulas pasirinktas neatsitiktinai. Jis buvo Vilniaus arkivyskupijos kunigas, Vilniaus, tuometinio Stepono Batoro universiteto, profesorius, kariuomenės kapelionas ir vienuolių nuodėmklausys karo metais Juodšiliuose, prisidengęs staliaus Vaclovo vardu, slapstėsi nuo vokiečių okupacinės valdžios.

Bažnyčios konsekracijos data pasirinkta neatsitiktinai – lygiai prieš 41 metus šią dieną mirė palaimintasis M.Sopočka

„Jis itin susijęs su šia vieta, savo laiku jis čia meldėsi, gilinosi į tikėjimą. Labai tinka, kad šita vieta, šita bažnyčia būtų pirma pasaulyje nešiojanti jo titulą, globojant šią bažnyčią“, – sakė Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas.

M.Sopočka pasaulyje labiausiai žinomas dėl to, kad buvo šventosios Faustinos Kovalskos dvasios tėvas. Vilniuje kunigo M.Sopočkos nurodymu pagal šventosios Faustinos regėjimus buvo nutapytas visame pasaulyje garsus Gailestingojo Jėzaus paveikslas, dabar saugomas Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje.

„Seselė Faustina savo vizijose prašė Dievo pagalbos čia, Žemėje, vykdyti jai paskirtą misiją. Vizijose ji pamatė kunigą, kuris jai turėjo padėti. Tai buvo kunigas M. Sopočka, kurį ji sutiko atvykusi į Vilnių, atpažino jį ir jis tapo jos nuodėmklausiu. Kunigo dėka mes turim jos dienoraštį. Jis buvo tas, kuris pasakė sesutei, užrašyk viską, ką viešpats tau sako“, – pasakojo G.Grušas.

Juodšilių bažnyčios pamatai buvo išlieti kai čia slapstėsi kunigas, tačiau vėliau dėl karo ir okupacijų bažnyčia nebuvo užbaigta – virto vaikų namais, vėliau ligonine ir poliklinika. Atgavus nepriklausomybę pastatas buvo apgadintas gaisro ir tik prieš 13 metų pradėtas atstatyti.

Bažnyčios konsekracijos data pasirinkta neatsitiktinai – lygiai prieš 41 metus šią dieną mirė palaimintasis M.Sopočka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius