Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Juozas Imbrasas neteko Vilniaus mero posto (papildyta 16.03)

Vilniaus meras Juozas Imbrasas išverstas iš posto. Už tokį sprendimą balsavo 29 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai. Du biuleteniai pripažinti negaliojančiais. Šiuo metu taryba slapta balsuoja dėl naujojo mero.
Vilniaus meras Juozas Imbrasas
Nuverstasis Vilniaus meras J.Imbrasas. / Tomo Juodaičio/„Scanpix“

J.Imbrasas dar vakar sakė, kad jei tik sostinės taryba apskritai  susirinks į posėdį, šis veiksmas bus ginčijamas teisme.

„Jie neturi tokios teisės, posėdžius šaukia meras. Skųsime teismui, sprendimai neturės jokios juridinės galios“, – dar vakar naujienų portalui 15min.lt  sakė J.Imbrasas, pirmadienį perkėlęs tarybos posėdį į vasario 20-ąją, penktadienį.

Naujoji dauguma susidedanti iš socialdemokratų, konservatorių, Liberalų ir centro sąjungos bei Liberalų sąjūdžio dabar balsuos dėl vicemero Arturo Liudkovskio atstatydinimo. Vėliau ketinama patvirtinti dešniųjų kandidato į Vilniaus merus Viliaus Navicko kandidatūrą. Bus patvirtinti ir keturi vicemerai.

Meras: „Zuikių sukilimas“

„Skųsiu visiems pasaulio teismams“, – sužinojęs sprendimą sakė J.Imbrasas. Tarybos sprendimą atstatydinti merą J.Imbrasas pavadino „zuikių sukilimu“. „Nežinau aš tų rezultatų, svarstom biudžetą, tai daug svarbiau“, – aiškino J.Imbrasas.

„Tvarkietis“ siūlo palaukti teisininkų verdikto ir tik tada ketina atlaisvinti kabinetą.

Renka merą

Naujoji centro-dešinės koalicija sostinėje toliau šluoja buvusios valdžios palikimą. Atstatydintas Lenkų rinkimų akcijos atstovas vicemeras Arturas Liudkovskis. „Už“ balsavo 29 nariai, vienas balsas buvo prieš. Dar vienas biuletenis sugadintas.

Taryba ruošiasi mero rinkimams, dalyvauja vienintelis kandidatas – konservatorius V.Navickas.

„Turime programą, pagrindai sudėti prieš metus laiko. Ilgai svarstėme naują koalicijos programą. Akcentuosiu bendradarbiavimą. Sprendimai turėtų būti vilniečių labui, o ne grupiniams interesams“, – kalbėjo kandidatas į merus.

„Yra daug probleminių klausimų, Žalgirio stadionas, Sporto rūmai, norim pritraukti investicijų. Matėme biudžetą, jis yra keistokas, barstoma visiems, o strategijos nėra. Norime sudaryti strategiją, o tada biudžetą“, – sakė V.Navickas. Anot V.Navicko, nauja koalicija stengsis labiau kreipti dėmesį į kasdienes miestiečių problemas.

Iki šiol kandidatas į mero postą apie 20 metų užsiėmė verslu.

Šiuo metu taryba išėjo slaptai balsuoti ir rinkti naujojo mero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius