Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21

Juozas Olekas: Rusijos karinės bazės atsiradimas Baltarusijoje padidintų įtampą regione

Rusijos karinės bazės atsiradimas Baltarusijoje pablogintų jos santykius su Lietuva bei sumenkintų jos siekius normalizuoti santykius su NATO ir Europos Sąjunga, sako Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai ministras pareiškė komentuodamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino duotus nurodymus Gynybos ir Užsienio reikalų ministerijoms derėtis su Baltarusija dėl oro pajėgų bazės šioje strategiškai patogioje valstybėje.

„Neabejotina, kad naujos Rusijos karinės bazės atsiradimas Baltarusijos teritorijoje keltų papildomą įtampą mūsų regione ir  neigiamai įtakotų dvišalius Lietuvos ir Baltarusijos santykius, o taip pat trukdytų Baltarusijos siekiams normalizuoti santykius su Europos Sąjunga ir NATO“, – sakė ministras, kurio komentarą BNS pirmadienį perdavė Krašto apsaugos ministerijos ryšių su visuomene skyrius.

Minskas kol kas nėra išreiškęs pozicijos šiuo klausimu.

Ministras priminė, kad Baltarusijos ir Rusijos kariniai ryšiai yra „plačiai žinomi“, tačiau išreiškė viltį, kad Baltarusijos vadovybė „nesileis įtraukiama į tolesnį agresyvios Rusijos politikos kaimynų ir NATO Aljanso atžvilgiu įgyvendinimą“.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, jog Minskas kol kas nėra išreiškęs pozicijos šiuo klausimu.

V.Putinas, praėjusią savaitę Sočyje susitikęs su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka, nurodė šalies gynybos ministerijai surengti derybas su baltarusių kolegomis dėl karinių oro pajėgų bazės steigimo. A.Lukašenka šios V.Putino iniciatyvos nekomentavo.

Baltarusijoje, kuri ribojasi su NATO narėmis Lietuva, Latvija ir Lenkija, taip pat Ukraina, Rusija turi radiolokatorių ir karinio jūrų laivyno komunikacijų objektą, bet planuojamas objektas būtų pirmoji karinė bazė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius